Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS: vervoer Formule 1-fans probleemloos verlopen

NS: vervoer Formule 1-fans probleemloos verlopen

ZANDVOORT (ANP) - Een probleemloos weekend. Zo omschrijft bestuurslid Tjalling Smit van de NS het treinvervoer rond Zandvoort waar zondag de Dutch GP is verreden met Max Verstappen als winnaar. Volgens Smit zijn er geen vervelende dingen voorgevallen en heeft het NS-personeel het raceweekend als "goed" ervaren.

Smit laat weten dat de NS het maximale aantal treinen met een maximale lengte heeft laten rijden tussen Amsterdam en de badplaats. Ruim 120.000 racefans zijn met de trein naar Zandvoort en terug naar huis gebracht.

Tot 22.00 uur zondagavond blijven er bij Zandvoort twaalf treinen per uur rijden om fans naar huis te vervoeren. Daarna worden dat er zes per uur.

Bus

Het treinverkeer tussen Amsterdam en Haarlem werd zaterdagmiddag korte tijd stilgelegd nadat een bus tegen een spoorviaduct was aangereden. Ook reden er die avond tijdelijk minder treinen door een defecte bovenleiding. Maar dat waren dit weekend slechts "speldenprikken", meent Smit.

De NS had een paar honderd mensen extra ingezet om alle racefans van en naar Zandvoort te brengen.

De extra inzet bij Zandvoort ging wel ten koste van het treinverkeer rond het ArenA-gebied in Amsterdam. Daar stopten zaterdag enkele uren geen treinen vanwege capaciteitsproblemen en omdat de NS de veiligheid van de reizigers anders niet kon garanderen. Ajax speelde die dag in de Johan Cruijff ArenA tegen SC Cambuur en er waren uitverkochte concerten in de Ziggo Dome (Kensington) en AFAS Live (Yade Lauren).

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen wit en glad, zo verwacht Weeronline. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

38 minuten geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

57 minuten geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

3 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

4 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

4 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

5 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

6 uur geleden