Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS stopt samenwerking met Dolfinarium vanwege dierenwelzijn

NS stopt samenwerking met Dolfinarium vanwege dierenwelzijn

UTRECHT (ANP) - De NS stopt na jaren de samenwerking met het Dolfinarium. De combinatie van een treinkaartje en toegang tot het zeezoogdierenpark in Harderwijk is na volgende maand niet meer beschikbaar vanwege zorgen over het dierenwelzijn. Dit heeft de NS besloten na gesprekken met actiegroep Bite Back, meldt een woordvoerster van de vervoerder.

De huidige samenwerking eindigt op 30 september. "Op zo’n moment heroverweeg je het aanbod opnieuw kritisch", zegt de NS. "We zijn met Bite Back in gesprek gegaan en op basis van die inzichten hebben we besloten dat het Dolfinarium niet meer in het aanbod past."

Bite Back meldt dat ook Kortingscode, Edad, Muys Reizen, Paulusma en Toonen Reizen de samenwerking stopzetten. Eerder besloten de ANWB, HEMA, en supermarktketens Spar en Lidl om geen kaarten meer voor het Dolfinarium te verkopen.

Bewustwording

"Door middel van e-mails, brieven en telefoongesprekken hebben we met verschillende bedrijven die kortingskaartjes, kortingscodes of reisjes aanbieden naar het Dolfinarium contact opgenomen", licht campagnecoördinator Raymond Olivers de nieuwe actie van Bite Back toe. "We zien gelukkig een steeds verdere toename van bewustwording rondom zee(zoog)dieren in gevangenschap.’’

De actiegroep zegt eerst in gesprek te willen met de betrokken partijen, maar kondigt ook protesten aan bij zowel het Dolfinarium als samenwerkende bedrijven. Bite Back is onder meer tegen de ondermaatse verblijven van de dieren in het park. "Walrussen zoeken hun prooien meestal op 20 a 30 meter diepte, waar hun hele verblijf hier slechts enkele meters diep is", zegt de groep.

Het Dolfinarium was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Binnenland

Nog vier UvA-betogers van de meer dan 125 gearresteerden vast

AMSTERDAM (ANP) - Vier pro-Palestijnse betogers die werden gearresteerd in een tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.

35 minuten geleden
UvA-betogers zijn volgens advocaat onrechtmatig opgepakt

AMSTERDAM (ANP) - De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink, die veel van de gearresteerden bijstaat.

1 uur geleden
Kamerleden bespreken in Suriname samenwerking met Nederland

PARAMARIBO (ANP) - China staat klaar om Suriname te ondersteunen als Nederland en andere westerse landen dat niet doen, waarschuwt Ruben Brekelmans (VVD) in Paramaribo, waar hij met een Tweede Kamermissie in gesprek ging met de president, ministers en experts. "Ze zeiden: het liefst werken we samen met een land als Nederland vanwege de historische banden. Maar China stelt veel minder eisen en veel minder voorwaarden."

1 uur geleden
Eerste gearresteerden van protestkamp UvA vrijgelaten

AMSTERDAM (ANP) - De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

3 uur geleden
Circa 125 demonstranten tentenkamp UvA nog vast

AMSTERDAM (ANP) - De ongeveer 125 demonstranten die in de nacht van maandag op dinsdag zijn opgepakt in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

3 uur geleden
UvA geeft openheid over banden met Israëlische instellingen

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam heeft bekendgemaakt welke samenwerkingen ze heeft met Israëlische instituten. Dat was een van de eisen van de demonstranten die de Roeterseilandcampus bezetten, tot de politie het protestkamp dinsdagochtend ontruimde.

5 uur geleden
Uitspraak in kwestie Van Lienden over geld voor advocaat

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in het kort geding van Sywert van Lienden tegen Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) om een geldbedrag waar de stichting beslag op heeft gelegd. Van Lienden zegt het geld nodig te hebben om een advocaat te kunnen betalen in de mondkapjesaffaire.

6 uur geleden