Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS: Qatargangers zijn langer onderweg naar Schiphol

NS: Qatargangers zijn langer onderweg naar Schiphol

UTRECHT (ANP) - Mensen die naar Qatar willen gaan om daar het Nederlands elftal aan te moedigen, moeten er rekening mee houden dat ze langer onderweg zijn om op Schiphol te komen. Vanwege werkzaamheden rond station Amsterdam Zuid rijden daar geen treinen langs. Ook in een deel van de Schipholtunnel wordt aan het spoor gewerkt. De reis naar het vliegveld kan voor sommige mensen tot drie kwartier langer duren dan gebruikelijk, zegt de NS.

NS raadt mensen aan om op tijd te vertrekken en de reisplanner goed bij te houden. Vanwege de werkzaamheden vertrekken treinen naar Schiphol vanaf Amsterdam Centraal. Daarom rijden er meer treinen tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Op andere trajecten rijden langere treinen. Vanuit Leiden rijden de treinen wel volgens de gewone dienstregeling naar Schiphol.

De NS zet geen aparte Oranjetreinen in en op de stations staan ook geen begeleiders klaar voor de WK-gangers, zoals wel bijvoorbeeld bij de grand prix in Zandvoort. "Dan heb je het over andere aantallen. Dit zijn voor ons reguliere reizigers die van huis naar Schiphol willen reizen", aldus een NS-woordvoerder.

Het WK begint zondag. Gastland Qatar speelt dan tegen Ecuador. Het Nederlands elftal speelt maandag zijn eerste wedstrijd tegen Senegal. De andere groepswedstrijden van Oranje zijn op vrijdag 25 november tegen Ecuador en op dinsdag 29 november tegen Qatar. Bij plaatsing zou het Nederlands elftal op 3 of 4 december de achtste finale spelen.

Meer uit Binnenland

Advocaat Schouten staat kroongetuige Nabil B. opnieuw bij

DEN HAAG (ANP) - Advocaat Peter Schouten gaat kroongetuige in het Marengoproces Nabil B. weer bijstaan. Dat bevestigt Schouten maandag na berichtgeving door De Telegraaf. De advocaat helpt B. in het hoger beroep in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.

2 minuten geleden
Nederlandse F-35's naar Estland voor bewaking NAVO-luchtruim

DEN HAAG (ANP) - Nederland stuurt vanaf december maximaal tien F-35's naar Estland om daar bij te dragen aan de bewaking en beveiliging van het NAVO-luchtruim. Dat meldt demissionair defensieminister Kajsa Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer.

54 minuten geleden
Nederland en bondgenoten willen asielprocedure in niet-EU-landen

BRUSSEL (ANP) - Nederland en een aantal andere EU-lidstaten dringen aan op het omleiden van onderschepte asielzoekers naar niet-EU-landen. Daar zouden zij dan moeten afwachten of ze asiel krijgen in de Europese Unie, staat in een brief aan de Europese Commissie waaraan de lidstaten werken. Ook uitgeprocedeerde asielzoekers zouden er tot hun terugreis kunnen worden ondergebracht.

58 minuten geleden
Nivel: meer mensen zien om kosten af van zorg

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer mensen gaan niet naar de huisarts, de tandarts of het ziekenhuis, of halen een recept niet op, omdat ze de kosten te hoog vinden. Dat concludeert onderzoeksbureau Nivel.

1 uur geleden
Gemeente: Stadhuisplein Eindhoven vol voor huldiging PSV

EINDHOVEN (ANP) - De gemeente Eindhoven adviseert PSV-supporters naar het 18 Septemberplein of de Markt te gaan. Rond 15.00 uur was het Stadhuisplein, waar rond 19.00 uur de selectie van PSV arriveert, vol. Niemand wordt nog toegelaten, meldt de gemeente. Op het plein is plek voor 19.500 fans.

1 uur geleden
Negentig graven vernield op begraafplaats in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Op begraafplaats Daelwijck in de Utrechtse wijk Overvecht zijn afgelopen weekend negentig graven vernield. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving door RTV Utrecht. De gemeente doet aangifte.

1 uur geleden
Pro-Palestijnse demonstranten zetten tenten op bij campus UvA

AMSTERDAM (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten hebben maandag tenten opgezet op het Roeterseiland bij de campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hun belangrijkste eis is dat de universiteit alle banden met Israƫl verbreekt, zegt een van de organisatoren tegen een ANP-verslaggever ter plaatse.

2 uur geleden