Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS gaat niet extra handhaven op rookverbod

NS gaat niet extra handhaven op rookverbod

UTRECHT (ANP) - De NS gaat niet extra handhaven op het roken op rookvrije stations, meldt een woordvoerder. Per 1 april verkoopt de NS geen tabak meer op stations. In de loop van oktober zullen alle stations in Nederland rookvrij zijn, maar rokers worden niet direct op de bon geslingerd.

"Het past niet bij ons als bedrijf om direct een bon uit te schrijven. Onze passagiers moeten rustig en ontspannen kunnen reizen. We gunnen de mensen een gewenningsperiode", meldt een woordvoerder van de NS aan het ANP. Per oktober mogen onder anderen conducteurs en medewerkers Veiligheid & Service een bon uitschrijven voor het roken op perrons. Hierop zal de NS niet meer handhaven dan nu wordt gedaan. "Je ziet ook niemand roken in de stationshal of op de trappen, omdat men weet dat dat verboden is. Dat zal uiteindelijk bij de perrons ook zo zijn, maar dat is een kwestie van wennen."

De NS meldde donderdag te stoppen met de verkoop van rookwaren op stations. Hieronder vallen de Kiosk en de huiskamers op stations. Albert Heijn, AKO en Bruna bepalen zelf of ze tabak blijven verkopen. De NS is hierover in gesprek met de bedrijven. De AKO-winkels op de stations blijven voorlopig sigaretten en shag aanbieden. Ze hebben met de NS afgesproken dat te blijven doen totdat de bestaande huurcontracten van de winkels aflopen. Albert Heijn blijft ook rookwaren verkopen, maar kijkt wel naar een mogelijkheid de producten af te dekken.

Meer uit Gezond

Twentse ziekenhuizen werken nauwer samen, fusie is mogelijk

ENSCHEDE (ANP) - De ziekenhuizen in de Twentse steden gaan nauwer samenwerken. Mogelijk leidt dat uiteindelijk tot een fusie van Medisch Spectrum Twente (Enschede) en Ziekenhuisgroep Twente (Hengelo en Almelo).

1 dag geleden
Pfizer begint weer met proef nieuwe afslankpil

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer begint later dit jaar met proeven voor een eens per dag te nemen versie van zijn afslankpil danuglipron. Eind vorig jaar staakte het bedrijf de ontwikkeling van een tweemaal daags te nemen versie van deze experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiƫnten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen.

2 dagen geleden
Zorginstituut wil medicijn tegen baarmoederkanker in basispakket

UTRECHT (ANP) - Een nieuw medicijn tegen baarmoederkanker verdient het volgens Zorginstituut Nederland om te worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Het instituut heeft daar een positief advies over uitgebracht aan minister Fleur Agema (Volksgezondheid).

2 dagen geleden
Mensen zonder klachten niet meer automatisch getest op chlamydia

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die mogelijk chlamydia hebben opgelopen, hoeven niet meer standaard op besmetting te worden getest wanneer ze geen klachten hebben. Dat moet voorkomen dat ze antibiotica krijgen terwijl ze die niet nodig hebben. Overbehandeling kan ziekteverwekkers resistent maken.

2 dagen geleden
Adviesraden tegen kabinet: Nederlanders moeten meer bewegen

DEN HAAG (ANP) - De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en de Nederlandse Sportraad maken zich grote zorgen over de gezondheid van Nederlanders. In een brief aan het kabinet melden ze donderdag hoe daar iets aan gedaan kan worden: er moet een groene leefomgeving zijn en genoeg toegankelijke sportfaciliteiten, zodat Nederlanders meer gaan bewegen.

2 dagen geleden
Ook komend najaar coronavaccin voor 60-plussers en risicogroepen

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die verhoogde risico's lopen om ernstig ziek te worden als ze het coronavirus oplopen, komen ook dit najaar weer in aanmerking voor een coronaprik. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat weten dat de nieuwe vaccinatieronde op 16 september begint en op 6 december eindigt.

3 dagen geleden
Schouwen-Duiveland houdt toch enige medisch-specialistische zorg

ZIERIKZEE (ANP) - Inwoners van Schouwen-Duiveland behouden toch nog een bescheiden vorm van medisch-specialistische zorg in de buurt. Op een zorgpunt in Zierikzee, waar ook onder meer de huisartsenpost is gevestigd, kunnen inwoners vanaf september terecht voor poliklinische spreekuren. Ziekenhuis Adrz heeft dat woensdag bekendgemaakt. Specialismen als interne geneeskunde, oncologie, cardiologie en neurologie krijgen er een plaats.

3 dagen geleden