Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS enthousiast over gratis reizen met de trein voor militairen

NS enthousiast over gratis reizen met de trein voor militairen

UTRECHT (ANP) - De NS is enthousiast over het idee om militairen gratis met de trein te laten reizen. Dat laat het bedrijf weten in een reactie op een uitspraak van VVD-Kamerlid Peter Valstar, die zei te willen dat militairen in uniform voortaan gratis met de trein kunnen reizen.

"Alle militairen zijn van harte welkom in de trein. Voor studenten hebben we al jaren een ov-studentenkaart waarmee zij gratis kunnen reizen. Voor onze militairen willen we het ook graag mogelijk maken om door Nederland te reizen", aldus de NS. De vervoerder zegt de uitnodiging van het ministerie van Defensie om erover door te praten graag tegemoet te zien.

Valstar ziet het gratis met de trein reizen voor militairen in uniform als een manier om werken bij defensie aantrekkelijker te maken. Daarbij zou defensie er zichtbaarder mee worden in de samenleving. "Zodat jongens en meisjes hen zien en denken: dat wil ik ook", zei Valstar.

Meer uit Binnenland

Tweede verdachte vast voor fatale dubbele schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartijen aan het Heiman Dullaertplein en bij het Erasmus MC in Rotterdam op 28 september. Daarbij kwamen een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige huisarts om het leven.

5 minuten geleden
Soest opent tijdelijke balie burgerzaken na brand in gemeentehuis

SOEST (ANP) - De gemeente Soest heeft een tijdelijke balie voor burgerzaken geopend na de brand van 28 november, meldt een woordvoerder van de gemeente dinsdag. De balie blijft open tot de herstelwerkzaamheden zijn afgerond.

33 minuten geleden
Stadskanaal en Groningen helpen Ter Apel bij opvang asielzoekers

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenten Stadskanaal en Groningen vangen tijdelijk asielzoekers op vanwege de drukte in het nabijgelegen aanmeldcentrum in Ter Apel. Zo komen er in Stadskanaal verwarmde tenten waar plek is voor tweehonderd vluchtelingen. Groningen gaat honderd mensen opvangen en maakt later deze week bekend waar dat zal gebeuren, meldt de provincie in een gezamenlijk statement met de twee gemeenten.

46 minuten geleden
Coronareismaatregelen krijgen zegen Europees hof

LUXEMBURG (ANP) - Een EU-land mag tijdens een epidemie zoals de coronapandemie plezierreizen naar een buitenland met een groot besmettingsgevaar verbieden. Ook mag een lidstaat reizigers opleggen om zich te laten testen of in quarantaine te gaan, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Maar de regels moeten dan wel echt nodig, duidelijk, eerlijk en goed onderbouwd zijn, tekent de hoogste Europese rechter aan.

56 minuten geleden
Tot dertig jaar cel voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag dertig jaar gevangenisstraf opgelegd aan de 52-jarige Bill C., voor twee moorden in 2021. Volgens de rechtbank is bewezen dat C. in mei van dat jaar de 70-jarige Willem van der Willigen (70) met een hamer doodsloeg in diens villa in Lieshout. Een maand later wurgde hij in Amsterdam de 65-jarige Benito van Ommeren met zijn riem.

1 uur geleden
Niet alle slachtoffers ongeluk Sprang-Capelle waren op slag dood

BREDA (ANP) - De slachtoffers van het dodelijk ongeval op de A59 bij Sprang-Capelle zijn op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen. Dat vertelde de voorzitter dinsdag in de rechtbank in Breda. Daar wordt de strafzaak behandeld tegen de 33-jarige Thomas de G. Hij wordt verdacht van doodslag door op vrijdagavond 10 maart het fatale ongeval te veroorzaken.

3 uur geleden
COA: keten verder verstopt door gebrek aan opvang statushouders

DEN HAAG (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) noemt het zorgelijk dat het steeds moeilijker is om statushouders aan een woning te helpen. Veel gemeenten lopen achter om voormalige asielzoekers te huisvesten en voldoen daarmee niet aan hun taakstelling. "De keten raakt hierdoor alsmaar verder verstopt", zegt een woordvoerster van het COA.

3 uur geleden