Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS: effecten staking Zuid-Holland voelbaar in hele Randstad

NS: effecten staking Zuid-Holland voelbaar in hele Randstad

DEN HAAG (ANP) - De effecten van de staking van NS-personeel in Zuid-Holland zijn vrijdag voelbaar in de hele Randstad, en ook wat plekken daarbuiten. Dat zegt een woordvoerder van de NS. Volgens hem is het niet zo dat het treinverkeer in de hele Randstad platligt.

Door de staking ligt het treinverkeer in Zuid-Holland wel vrijwel volledig plat. "Daar rijdt sporadisch nog een trein", zegt de woordvoerder. Op de site van de NS is verder te zien dat de staking in vrijwel de hele Randstad voor treinuitval zorgt, bijvoorbeeld ook rond Schiphol. Ook vanaf Alkmaar richting Amsterdam, vanaf Eindhoven via Breda naar Rotterdam en tussen Utrecht en Amersfoort Schothorst zijn er problemen. "Het advies blijft: check kort voor vertrek de reisplanner. Als je trein niet gaat, kan je altijd de volgende nemen."

Dat de staking in Zuid-Holland ook gevolgen heeft voor trajecten buiten dit gebied, komt volgens de woordvoerder doordat de dienstregeling van deze regio zeer verweven is met die voor de rest van het land. Hij spreekt van een lange treinvoering, waarbij treinen lang doorrijden, van bijvoorbeeld Den Helder naar Maastricht. "Als die trein door stakingsgebied rijdt, veranderen die lijnen ook." Daarbij kan het ook voorkomen dat bijvoorbeeld een trein die van Amersfoort die normaal doorrijdt naar Den Haag eerder moet omkeren, waarna vervolgens een trein uit bijvoorbeeld Driebergen in de weg kan zitten. "Die trein wordt dan geschrapt."

Meer uit Binnenland

Onderzoek: 8,8 miljard fossiele subsidie naar 10 grote bedrijven

AMSTERDAM (ANP) - Tien grote energie- en industriebedrijven in Nederland krijgen samen ieder jaar gemiddeld 8,8 miljard euro aan fossiele subsidies, concludeert onderzoeksbureau Profundo na een inventarisatie in opdracht van Milieudefensie.

1 uur geleden
Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in de Randstad

DEN HAAG (ANP) - Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in gemeenten in de Randstad. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Amstelveen is hun aandeel het grootst. Het gaat daar om 25,2 procent van alle inwoners. In Amsterdam en Den Haag is het net iets minder dan een kwart.

2 uur geleden
CBS: minder kinderen per vrouw, maar aantal per moeder gelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat er in Nederland al sinds 2010 minder kinderen gemiddeld per vrouw worden geboren, komt doordat meer vrouwen kinderloos blijven. Het aantal kinderen per moeder blijft namelijk gelijk.

2 uur geleden
UNICEF: Nederland heeft kinderarmoede niet kunnen verminderen

DEN HAAG (ANP) - Nederland is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om armoede onder kinderen te verminderen. Dat concludeert UNICEF in een woensdag gepubliceerd rapport over kinderarmoede in 39 landen, waarbij de periode 2012-2014 is vergeleken met de jaren 2019-2021.

2 uur geleden
Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

4 uur geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

5 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

9 uur geleden