Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NPO zet in op nieuwe vormen van talentontwikkeling

NPO zet in op nieuwe vormen van talentontwikkeling

HILVERSUM (ANP) - De nieuwe projecten van de Publieke Omroep focussen zich voornamelijk op onlineproducties en seriematig werken. De Publieke Omroep stopt komend jaar met een aantal langlopende projecten voor talentontwikkeling, zoals Kort! en De Straat. Het budget voor talentontwikkeling zal niet worden verlaagd.

"Trajecten als Kort! en De Straat hebben zich ruimschoots bewezen. Maar ze zijn ondertussen twintig jaar oud en beperken zich tot korte films voor televisie", legt Hanneke Bouwsema van het NPO-fonds uit. "De wereld is inmiddels ingrijpend veranderd met de komst van series, andere mediaplatforms, en nieuwe manieren van vertellen." Gesprekken die het NPO-fonds heeft gevoerd met makers, producenten, opleidingen en omroepen laten zien dat er behoefte is aan het opleiden van nieuwe scenaristen, werken in grotere teams, zowel lineair als online. Ook onderling sparren en het krijgen van feedback worden genoemd als zaken die meer aandacht zouden moeten krijgen.

"Een belangrijk doel van deze beweging is ook dat we Hilversum graag toegankelijker willen maken voor nieuwe talenten, ook makers die mogelijk geen audiovisuele opleiding hebben afgerond", beklemtoont Bouwsema. "We zullen daarvoor een spreekuur inrichten om makers te helpen bij het vinden van hun weg in het vaak ondoorgrondelijke Hilversum."

Op dit moment werkt het NPO-fonds op basis van alle input van de sector aan nieuwe regelingen. Als alles volgens plan verloopt worden de nieuwe regelingen voor het einde van dit jaar bekendgemaakt. "In dat geval kan er vanaf voorjaar 2021 aangevraagd worden", aldus Bouwsema.

Meer uit Binnenland

Vereniging: hoge werkdruk Statenleden door te weinig tijd en geld

MIDDELBURG (ANP) - Weinig tijd en weinig geld: volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten hebben moeite hun taken goed uit te voeren, ziet de vereniging voor Statenleden Statenlidnu. Dat is kwalijk, vindt de vereniging, omdat provincies over steeds complexere zaken moeten beslissen, zoals het verlagen van de stikstofuitstoot. Statenlidnu wil landelijke afspraken over de ondersteuning van Statenfracties.

1 uur geleden
Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

1 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

5 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

5 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

7 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

9 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

9 uur geleden