Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NPO geschrokken door man met vuurwapen bij BNNVARA

NPO geschrokken door man met vuurwapen bij BNNVARA

HILVERSUM (ANP) - De Nederlandse publieke omroep (NPO) is "ontzettend geschrokken" door het nieuws dat er vorige maand een man met een vuurwapen het BNNVARA-gebouw is binnengelopen. Dat laat een woordvoerder van de overkoepelende omroeporganisatie desgevraagd weten aan het ANP. BNNVARA bracht het nieuws maandagochtend zelf naar buiten en zei dat de gewapende man had verklaard dat hij presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen.

"We zijn ontzettend geschrokken van deze gebeurtenis en wensen iedereen die hierdoor geraakt is heel veel sterkte. Niemand mag slachtoffer worden van bedreigingen en geweld. Journalisten en programmamakers moeten altijd in alle vrijheid hun werk kunnen doen", aldus de NPO in een reactie. Over eventuele genomen maatregelen naar aanleiding van het incident, doet de NPO geen uitspraken.

BNNVARA onthulde maandag dat er op 6 september in de avond een gewapende man het gebouw binnen was gekomen. Hij verklaarde daar dat hij Hofman om het leven wilde brengen. Een beveiliger schakelde daarop de politie in, waarna de man werd gearresteerd.

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat de man, die uit Breda komt, nog vastzit op voorlopige verdenking van voorbereidingshandelingen voor moord, het bezit van een vuurwapen en bedreiging. De eerste zitting in de zaak vindt plaats op 20 december.

Meer uit Binnenland

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding man in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft maandagavond een waarschuwingsschot gelost op de Laan van Hoornwijck in Den Haag om een man aan te kunnen houden. Agenten achtervolgden de man al enige tijd omdat hij in een 'verdachte' auto reed. Toen de politie de man klem probeerde te rijden, ramde de verdachte de politieauto. Toen het daarna niet meteen lukte om de man aan te houden, werd het waarschuwingsschot gelost.

4 minuten geleden
Kabinet ook verrast door Oostenrijkse steun natuurherstelwet

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is "verrast" door het besluit van Oostenrijk om voor de Europese natuurherstelwet te stemmen, laat demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de Tweede Kamer weten. Het betekent volgens haar onder meer dat Nederland over twee jaar een nationaal natuurherstelplan bij de Europese Commissie moet inleveren.

49 minuten geleden
Slowakije is 'nog altijd' in bespreking over NAVO-baan Rutte

BRUSSEL (ANP) - Slowakije is er nog altijd niet uit of het demissionair premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-topman wil. "We zijn daarover nog steeds in bespreking", zegt president Peter Pellegrini.

1 uur geleden
Man (46) aangehouden in zaak dode vrouw Goirle

GOIRLE (ANP) - Een 46-jarige man uit Baarle-Hertog (België) is maandagavond aangehouden omdat hij mogelijk een rol heeft gespeeld bij de dood van een vrouw uit Goirle, meldt de politie. De verdachte zit vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

1 uur geleden
Westerwolde geeft COA vier weken voor oplossing opvang Ter Apel

SELLINGEN (ANP) - De gemeente Westerwolde geeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tot half juli de tijd om dagelijks minder dan 2000 mensen op het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel te laten overnachten. Het COA zou daar vertrouwen in hebben, reden voor de gemeente waarbinnen het aanmeldcentrum ligt tot dan "vinger aan de pols te houden", bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord. Mocht dat niet lukken, "ondernemen we alsnog gerechtelijke stappen".

2 uur geleden
Aanstaand vicepremier Agema (PVV) dankbaar voor vertrouwen

DEN HAAG (ANP) - PVV-kopstuk Fleur Agema, die uiteindelijk vicepremier wordt namens de partij van Geert Wilders, vindt het een bijzonder moment dat zij straks op het bordes staat. "Ik ben heel erg dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen." Agema is dit weekend naar voren geschoven als beoogd vicepremier nadat de kandidatuur van partijgenoot Gidi Markuszower werd teruggetrokken.

2 uur geleden
Emir Qatar volgende week naar Nederland, ontmoet koning en Rutte

DEN HAAG (ANP) - De emir van Qatar, Tamim bin Hamad bin al-Thani, brengt volgende week maandag samen met zijn vrouw een officieel bezoek aan Nederland. Hij zal worden ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Vlak voor het vertrek van Mark Rutte uit het Torentje ontmoet de emir ook de demissionair premier.

2 uur geleden