Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NOS: technische problemen lijken verholpen

NOS: technische problemen lijken verholpen

HILVERSUM (ANP) - De technische problemen van de NOS door de stroomstoring in het gebouw in Hilversum lijken nu toch verholpen. Dat laat de NOS via Twitter weten.

Het gebouw werd dinsdag om 05.00 uur getroffen door de storing. Voor de uitzendingen van het NOS Journaal moest dinsdagochtend worden uitgeweken naar de studio in Den Haag. Heel vroeg in de ochtend las nieuwslezer Mark Visser het radiobulletin voor op de televisie omdat er geen filmpjes konden worden uitgezonden. Ook waren er in het journaal beelden vanuit de studio van het NOS Radio 1 Journaal te zien. Die radio-uitzending ging ondanks de storing wel door.

De app, de website en Teletekst konden door de storing dinsdagochtend ook enige tijd niet worden ververst. Vanaf 11.00 uur kwam het NOS Journaal weer uit Hilversum. Maar daarna meldde de NOS dat de problemen nog niet helemaal waren opgelost. Maar nu lijkt dat wel het geval. De NOS doet nog onderzoek naar de oorzaak van de storing.

Gemiddeld kijken tussen 07.00 en 10.00 uur een half miljoen mensen naar de journaals. Het ochtendjournaal om 08.00 uur wordt het best bekeken met gemiddeld 350.000 kijkers. Volgens de NOS worden de app, website en Teletekst door honderdduizenden mensen gezien.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

2 minuten geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

1 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

2 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

3 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

4 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

4 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

5 uur geleden