Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noorwegen wint ploegachtervolging, Nederland vierde in Thialf

Noorwegen wint ploegachtervolging, Nederland vierde in Thialf

HEERENVEEN (ANP) - De Nederlandse mannenploeg heeft bij de tweede wereldbeker schaatsen in Heerenveen op de achtervolging naast een medaille gegrepen. De formatie van bondscoach Jan Coopmans kwam in de laatste rit niet verder dan de vierde tijd: 3.42,25. Tegenstander Noorwegen zegevierde met een baanrecord: 3.39,08. Canada eindigde als tweede (3.39,94) en Rusland pakte brons met 3.41,40.

Namens Nederland kwamen Sven Kramer, Chris Huizinga en Marcel Bosker in actie. Vorig weekeinde reed Kramer samen met Huizinga en Beau Snellink (TalentNED). Zij wonnen toen in een tijd van 3.40,33.

Patrick Roest, eveneens van Jumbo-Visma, is normaal gesproken een vaste keus voor de ploegachtervolging. De drievoudig wereldkampioen allround richt zich echter ook in het tweede wereldbekerweekeinde op de 1500 en 5000 meter. Bondscoach Coopmans doet over twee weken bij de WK afstanden mogelijk wel een beroep op Roest.

Voor Noorwegen, olympisch kampioen op de ploegachtervolging, verschenen Sverre Lunde Pedersen, Allan Dahl Johansson en Hallgeir Engebraten op het ijs. Zij reden een race zonder aflossing op kop en hielden het hoge tempo gezamenlijk tot aan de finish vast. Noorwegen, vorig weekeinde tweede in Thialf, won tevens de wereldbeker. Nederland eindigde in het klassement na twee races als tweede.

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

6 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

7 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

9 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

10 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

10 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

11 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

13 uur geleden