Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noorwegen met klein verschil voorbij Montenegro

OSLO (ANP) - Noorwegen blijft in de strijd om kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in het spoor van Nederland. Het land won in Oslo moeizaam van Montenegro, 2-0. De achterstand op Oranje is daardoor nog steeds 2 punten, met nog twee duels te gaan. De Noren hebben onder meer nog de uitwedstrijd tegen Nederland op het programma staan.

Mohamed Elyounoussi zette Noorwegen na bijna een half uur op voorsprong. De speler van Southampton scoorde met het hoofd, nadat Stefan Strandberg de bal ook al koppend voor het doel had gebracht. Enkele minuten eerder was er al een mogelijkheid voor Mats Møller Dæhli geweest, maar hij zag doelman Matija Sarkic fraai redden.

In het tweede deel werd Montenegro sterker. Na ongeveer een uur kreeg Adam Marusic een aardige kans op de gelijkmaker, maar hij liet de bal vlak voor keeper Ørjan Nyland van de voet springen. In extra tijd maakte opnieuw Elyounoussi er 2-0 van. De tegenstander had toen een man minder op het veld, na de rode kaart voor Marko Vesovic enkele minuten eerder.

Topschutter Erling Haaland ontbrak wegens een blessure bij de Noren.

Meer uit Voetbal

PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

39 minuten geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

40 minuten geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

47 minuten geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

1 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

Cristante bezorgt AS Roma zege in duel van achttien minuten

UDINE (ANP) - AS Roma heeft de eerder gestaakte wedstrijd tegen Udinese met succes afgemaakt. Bryan Cristante bezorgde de Romeinse ploeg diep in blessuretijd de winst en bracht de eindstand op 2-1. Roma verstevigde de vijfde plaats in de Serie A.

2 uur geleden
PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.