Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noorse tennisser Ruud eerste finalist op US Open

Noorse tennisser Ruud eerste finalist op US Open

NEW YORK (ANP) - De Noorse tennisser Casper Ruud heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de finale van de US Open. De als vijfde geplaatste Noor was in de halve eindstrijd in vier sets te sterk voor de Rus Karen Chatsjanov: 7-6 (5) 6-2 5-7 6-2. Het duel duurde 2 uur en 59 minuten.

In de spannende eerste set vonden vier breaks plaats en daarin benutte Ruud pas zijn derde setpunt. Dat deed hij met de langste rally van de wedstrijd, die liefst 55 slagen telde. De set duurde bijna een uur en hoe spannend die set was, zo eenzijdig was de tweede. Na een half uur had Ruud die al gewonnen.

De derde set leek uit te draaien op een tiebreak, maar Ruud leverde met slordig spel bij een 6-5-achterstand zijn service in. Hij toonde echter veerkracht en herstelde zich knap. Met een schitterende, harde forehand langs de lijn plaatste de Noor een break op 1-1 en dat herhaalde hij niet veel later nog eens. Chatsjanov (26), die voor het eerst bij de laatste vier stond op een grand slam, kwam er niet meer aan te pas tegen de degelijke Ruud, die op de beslissende momenten zijn beste tennis speelde.

"In de eerste set speelden zenuwen ons beiden parten. Het was voor allebei een van de grootste wedstrijden uit onze loopbaan", zei Ruud. "Ik ben heel blij, want na Roland Garros dacht ik nog dat dat weleens mijn enige grandslamfinale had kunnen zijn."

De 23-jarige Ruud neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Amerikaan Frances Tiafoe. Mocht Alcaraz de andere finalist worden, dan is de eindstrijd een rechtstreeks duel om de nummer 1-positie op de wereldranglijst.

Ruud, die het toernooi begon als de mondiale nummer 7, heeft nog geen grote titel veroverd. Hij stond dit jaar wel in de finale van Roland Garros, waarin hij kansloos was tegen Rafael Nadal.

Vorig jaar verloor Ruud op de US Open nog van Botic van de Zandschulp, die uiteindelijk de kwartfinales haalde.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden