Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noorse kinderen kunnen weer naar basisschool

Noorse kinderen kunnen weer naar basisschool

OSLO (ANP/AFP) - Basisscholen in Noorwegen hebben maandag de deuren weer geopend voor veel leerlingen. Kinderen van ongeveer zes tot tien jaar kunnen na zes weken vanuit huis te hebben geleerd weer plaatsnemen in de schoolbankjes, al zijn nog niet alle ouders er gerust op.

In Noorwegen worden stapsgewijs maatregelen afgebouwd die zijn ingesteld vanwege de coronacrisis. Zo gingen vorige week ook kinderdagverblijven weer open. Op basisscholen geldt voorlopig wel de regel dat groepen niet mogen bestaan uit meer dan vijftien leerlingen.

Sommige ouders vinden het te vroeg om de scholen te heropenen. Het baart ze zorgen dat medewerkers van kinderdagverblijven de afgelopen week positief hebben getest op het coronavirus. Een Facebookgroep voor bezorgde ouders heeft bijna 30.000 leden.

In Noorwegen is tot dusver bij ruim 7500 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Zeker 193 patiënten zijn overleden. Premier Erna Solberg waarschuwde vrijdag dat ook de komende tijd hard gewerkt moet worden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Meer uit Buitenland

UNRWA schat dat 110.000 mensen Rafah hebben verlaten

RAFAH (ANP) - De VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) schat dat ongeveer 110.000 mensen Rafah in het zuiden van de Gazastrook hebben verlaten. Israël heeft dinsdag opgeroepen tot de evacuatie van Oost-Rafah. Deze oproep was gericht aan 100.000 mensen, aldus Israël.

7 minuten geleden
Thailand telt nu al meer doden door zonnesteek dan in 2023

BANGKOK (ANP/AFP) - In Thailand zijn dit jaar 61 personen overleden na het oplopen van een zonnesteek. Dat is nu al meer dan in heel 2023, toen 37 sterfgevallen werden geregistreerd. Het land kampt de afgelopen weken met ongebruikelijk hoge temperaturen.

18 minuten geleden
Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen

CAÏRO (ANP/AFP) - Bemiddelaar Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen als ze een overeenkomst willen sluiten over een staakt-het-vuren en de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen. De jongste onderhandelingsronde deze week in Caïro heeft niet tot een doorbraak geleid.

1 uur geleden
Mexico kampt met 159 natuurbranden tijdens hittegolf

MEXICO-STAD (ANP/BLOOMBERG) - Mexico bestrijdt 159 natuurbranden door het hele land. Het land kampt met een hittegolf, de tweede dit jaar. Volgens de nationale weerdienst van Mexico kan het in zeker twaalf staten heter gaan worden dan 45 graden. Andere delen van het land kunnen temperaturen tegemoet zien van boven de 30 graden.

1 uur geleden
Netanyahu: ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten

JERUZALEM (ANP) - Israël zal zich "met hand en tand" verzetten, zelfs al zou het land er alleen voor staan. Dit liet de Israëlische premier Benjamin Netanyahu donderdag in een videoboodschap weten. De Amerikaanse president Joe Biden zei eerder dat de Verenigde Staten geen wapens meer aan Israël leveren als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook.

3 uur geleden
Defensieminister: misschien ook geen Duitse wapens voor Israël

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius zei donderdag dat Berlijn overweegt om geen wapens meer aan Israël te leveren. Aanleiding was de uitspraak van de Amerikaanse president Joe Biden dat de Verenigde Staten stoppen met wapenleveringen aan Israël als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook.

4 uur geleden
Xi en Orbán tekenen samenwerkingsverdragen in Hongarije

BOEDAPEST (ANP) - De Chinese president Xi Jinping en zijn Hongaarse collega Viktor Orbán hebben in totaal achttien samenwerkingsverdragen ondertekend. Xi is op bezoek in Boedapest en prees de warme banden tussen beide landen.

11 uur geleden