Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Koreaanse leider Kim roept op tot meer voedselproductie

Noord-Koreaanse leider Kim roept op tot meer voedselproductie

PYONGYANG (ANP/AFP/DPA) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft boeren bevolen de voedselproductie op te voeren, meldt staatspersbureau KCNA. Tijdens een bijeenkomst van de regerende Arbeiderspartij riep Kim de boeren op zich te concentreren op het verhogen van hun graanproductie en om hun doelen voor het jaar "zonder fouten" te halen.

Kim zei dat zijn regering landbouwontwikkeling als een zaak van "strategisch belang" ziet. "Om de gigantische langetermijndoelstellingen van plattelandsontwikkeling te bereiken, is het noodzakelijk om de partijleiding over de landbouwsector resoluut te versterken en het werk van de landelijke partij te verbeteren", aldus de Noord-Koreaanse leider.

Het behalen van die doelen wordt bemoeilijkt door Noord-Korea's kwetsbaarheid voor natuurrampen, waaronder overstromingen en droogte. Dat komt onder meer door een gebrekkige infrastructuur, maar ook door ontbossing en ander schadelijk openbaar beheer.

Het mede door Kims wapenprogramma sterk van de rest van de wereld geïsoleerde Aziatische land is al jaren afhankelijk van voedselhulp van buitenaf. Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN zijn ongeveer 10,7 miljoen mensen ondervoed in Noord-Korea, dat 25,9 miljoen inwoners telt.

Meer uit Buitenland

Aanhoudingen in Berlijn bij zoektocht voortvluchtige RAF-leden

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft twee aanhoudingen verricht bij de zoektocht naar voortvluchtige leden van terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF). Over de identiteit van de arrestanten is nog niets bekendgemaakt.

38 minuten geleden
Gesprekken over bestand Gaza verwacht in Caïro

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - In Caïro worden zondag naar verwachting de gesprekken hervat over een bestand in de Gazastrook. Een delegatie van de Hamasbeweging zou inmiddels zijn gearriveerd in de Egyptische hoofdstad.

48 minuten geleden
Roep om nieuw onderzoek bij herdenking verdwenen vlucht MH370

KUALA LUMPUR (ANP/AFP) - Nabestaanden van passagiers van een verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines zijn ongeveer tien jaar na de ramp bijeengekomen in Maleisië. Daar klonk de roep om een nieuw onderzoek naar de verdwijning van vlucht MH370.

1 uur geleden
Lancering nieuwe ISS-bemanning uitgesteld om slecht weer

CAPE CANAVERAL (ANP) - De lancering van de nieuwe bemanning naar het internationale ruimtestation ISS is met een dag uitgesteld. De drie Amerikanen en een Rus zouden zondagochtend vertrekken, maar door de weersomstandigheden wordt dat maandagochtend, heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA via X bekendgemaakt.

4 uur geleden
Sneeuwstorm teistert Californië en Nevada in VS

SACRAMENTO (ANP) - Een enorme sneeuwstorm raast over delen van de Amerikaanse staten Californië en Nevada. Tienduizenden mensen zitten zonder stroom, belangrijke wegen zijn afgesloten en skigebieden op slot gedraaid. In de bergachtige regio van de Sierra Nevada worden windstoten gemeten van ruim 300 kilometer per uur, melden Amerikaanse media.

6 uur geleden
Israël voert weer aanvallen uit op Hezbollah in Libanon

TEL AVIV/BEIROET (ANP) - Het Israëlische leger heeft opnieuw stellingen van Hezbollah in Zuid-Libanon aangevallen. Vliegtuigen hebben twee militaire installaties van de door Iran gesteunde militie bestookt, meldt het Israëlische leger zaterdagavond. De afgelopen 48 uur zouden "in totaal tien terroristen" zijn gedood, onder wie een commandant, meldt een legerwoordvoerder.

8 uur geleden
Trump wint ook voorverkiezingen in Idaho en Missouri

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump heeft de Republikeinse voorverkiezingen in de Amerikaanse staten Idaho en Missouri gewonnen, meldt peilingbureau Edison Research. Eerder zaterdag schaarde een ruime meerderheid van de stemgerechtigden bij de partijconventie van de Republikeinen in Michigan zich ook al achter de oud-president.

8 uur geleden