Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea zoekt internationale hulp voor coronatests

Noord-Korea zoekt internationale hulp voor coronatests

PYONGYANG (ANP) - De Noord-Koreaanse overheid is naarstig op zoek naar meer testmateriaal voor het coronavirus en probeert internationale contacten aan te sporen het land te helpen. Volgens de Amerikaanse krant The Financial Times heeft het regime in Pyongyang inmiddels meerdere verzoeken verstuurd.

Het Noord-Koreaanse zorgsysteem is ernstig verzwakt en een groot deel van de bevolking is ziek of ondervoed. Een uitbraak van het coronavirus in het land kan catastrofaal uitpakken, schrijft de krant. Noord-Korea claimt dat er nog niemand besmet is, maar experts en diplomaten twijfelen hier sterk aan. Bondgenoten als Rusland zouden inmiddels met spoed medische hulpmiddelen gestuurd hebben om een mogelijke gezondheidscrisis af te wenden.

Kim Jong-Un, de leider van Noord-Korea, sloot eerder het toch al geïsoleerde land nog verder af om het virus te weren. De Chinese bevolking die aan de grens met Noord-Korea woont, werd gewaarschuwd niet te dicht in de buurt te komen omdat Noord-Koreaanse grenswachters met scherp schieten op eenieder die het land probeert binnen te komen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Bernie Sanders stopt, Joe Biden enige kandidaat Democraten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Bernie Sanders is uit de race gestapt bij de Democraten voor het presidentschap van de VS. Hij maakte dat woensdag bekend in een verklaring.

6 minuten geleden
Chauffeur erkent schuld na vondst dode Vietnamezen

LONDEN (ANP/RTR) - Een Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur heeft zich schuldig verklaard aan 39 aanklachten van onder andere moord in verband met de vondst vorig jaar van dode migranten in een container in Engeland. Een tweede chauffeur verklaarde zichzelf woensdag tijdens de gerechtelijke hoorzitting niet schuldig.

45 minuten geleden
Afghanistan begint met vrijlating leden Taliban

KABUL (ANP/DPA) - De Afghaanse regering is na een maand tegenstribbelen begonnen met de vrijlating van leden van de Taliban. Honderd Taliban zijn volgens een regeringswoordvoerder uit een gevangenis ten noorden van de hoofdstad Kabul vrijgelaten. Er zijn geen prominenten van de extremistische beweging bij.

1 uur geleden
Onderzoek: Syrische luchtmacht voerde gifgasaanvallen uit

DEN HAAG (ANP) - De Syrische luchtmacht zat achter meerdere gifgasaanvallen in het land waarbij tientallen slachtoffers vielen. Dat concluderen onderzoekers van de internationale organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW) in Den Haag.

1 uur geleden
Italië weert schepen met migranten tijdens coronacrisis

ROME (ANP/RTR) - Schepen met geredde migranten aan boord mogen gedurende de coronacrisis niet in Italiaanse havens aanmeren. De Italiaanse regering zegt dat de havens geen veilige plaats zijn voor vluchtelingen.

1 uur geleden
'India overweegt versoepeling lockdown'

NEW DELHI (ANP/RTR) - De Indiase autoriteiten overwegen de strenge lockdown op sommige plaatsen in het land te versoepelen. Coronabrandhaarden moeten wel hermetisch worden afgesloten, zeggen functionarissen.

2 uur geleden
12 weken celstraf voor stelen 4 mondkapjes in Londen

LONDEN (ANP/DPA) - Een man in het Verenigd Koninkrijk is veroordeeld tot twaalf weken gevangenisstraf voor het stelen van vier beschermende mondkapjes uit een ziekenhuis in Londen, meldde het Openbaar Ministerie.

3 uur geleden