Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea wil geen 'nutteloze' top met VS

Noord-Korea wil geen 'nutteloze' top met VS

PYONGYANG (ANP/AFP/RTR) - Een nieuwe top tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten is "nutteloos" tenzij de Amerikanen nieuwe concessies doen om het nucleaire overleg vlot te trekken. Dat zei een Noord-Koreaanse topfunctionaris nadat president Donald Trump had gehint op een nieuwe ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Trump en Kim hebben elkaar meerdere keren ontmoet sinds juni vorig jaar. Toch lijkt de afgelopen maanden weinig vooruitgang te zijn geboekt in het overleg tussen hun landen. Pyongyang heeft de VS tot het einde van het jaar gegeven om met een nieuw voorstel te komen.

De president riep Kim zondag per tweet op "een deal te sluiten" en sloot het bericht af met "zie je snel". Noord-Korea reageert daar nu koeltjes op. Topfunctionaris Kim Kye Gwan klaagde volgens staatspersbureau KCNA dat de VS "tijd rekken terwijl ze doen alsof ze iets bereikt hebben".

"We gaan de president van de VS niets geven om over op te scheppen omdat we daar niets voor terug hebben gekregen ", aldus de functionaris. De VS eisen dat de Noord-Koreanen hun nucleaire- en raketprogramma ontmantelen. Het regime van Kim wil af van de zware sancties waar het onder gebukt gaat.

Meer uit Politiek

Ook Tweede Kamer bekritiseert 'haastige' coronawet

DEN HAAG (ANP) - Ook diverse Kamerleden hebben zich negatief uitgelaten over het inmiddels fel bekritiseerde wetsvoorstel om coronamaatregelen juridisch te verankeren. Het gaat om een eerste aanpassing van de Wet publieke gezondheid (Wpg), waarmee het kabinet bijvoorbeeld bij een opleving van corona het dragen van mondkapjes weer kan verplichten. Kamerleden vallen zowel over de haast als over de inhoud van het wetsvoorstel.

17 uur geleden
GroenLinks wil opheldering minister De Jonge over desinformatie

DEN HAAG (ANP) - De GroenLinks-fractie van de Eerste Kamer wil opheldering van minister Hugo de Jonge (Ruimtelijke Ordening) over het onjuist informeren van de Eerste Kamer over de Omgevingswet. In antwoorden op Kamervragen in mei stelde De Jonge dat de oplevering van het - voor de uitvoering van de wet cruciale - Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) op schema lag. Dat bleek niet het geval, en het ministerie wist dat.

21 uur geleden
Ministerie erkent dat permanente coronawet haastklus was

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft minder tijd kunnen nemen dan het eigenlijk wilde voor het opstellen van de nieuwe permanente coronawet. Dat erkent een woordvoerder van zorgminister Ernst Kuipers naar aanleiding van een bericht in Trouw. Daarin klagen gemeenten dat de wet een "haastklus" is geworden waar zij onvoldoende bij zijn betrokken.

1 dag geleden
Burgemeesters praten opnieuw over opvang vluchtelingen

ARNHEM (ANP) - De opvang van vluchtelingen in Nederland blijft een gespreksonderwerp voor de burgemeesters. Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio heeft het maandagavond weer op de agenda staan.

1 dag geleden
Wethouder Simons Rotterdam doet aangifte van bekladding huis

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse wethouder Robert Simons heeft zaterdag aangifte gedaan van bekladding van zijn huis. Zijn woordvoerder bevestigt berichtgeving van Rijnmond daarover. Op zijn huis staat onder andere KK (kanker) homo's en RJK gespoten. RJK staat voor Rotterdam Jongeren Kern, een deel van de harde kern van Feyenoordsupporters.

3 dagen geleden
Oud-staatssecretaris voor CDA Ton Frinking (91) overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-defensiestaatssecretaris voor het CDA Ton Frinking (91) is overleden, meldt CDA-partijleider Wopke Hoekstra op Twitter. Frinking was Kamerlid van 1977 tot 1993 en daarna ruim een jaar staatssecretaris in het derde kabinet-Lubbers.

3 dagen geleden
Rutte na gesprek melkveehouder: ik kan zorgen niet wegnemen

KOUDUM (ANP) - Premier Mark Rutte heeft donderdagmiddag een "goed gesprek" gehad bij een melkveehouder in het Friese Koudum, maar er is "grote bezorgdheid". Net zoals de twee gesprekken die hij eerder voerde met agrariƫrs elders in het land was ook dit gesprek heftig, maar de "zorgen zijn ook groot en die kan ik niet wegnemen". Op het gesprek van vrijdag met een deel van het kabinet en boerenorganisaties wil hij niet vooruitlopen.

4 dagen geleden