Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea vuurt weer raket af, zeggen Japan en Zuid-Korea

Noord-Korea vuurt weer raket af, zeggen Japan en Zuid-Korea

SEOUL (ANP/RTR) - Noord-Korea heeft vrijdag twee ballistische raketten afgevuurd, zeggen de Japanse kustwacht en het Zuid-Koreaanse leger. Het zou gaan om korteafstandsraketten. De projectielen zouden in de Japanse Zee zijn geland, die ligt tussen Japan en Noord-Korea in.

"Ons leger heeft twee korteafstandsraketten gespot, die door Noord-Korea zijn afgevuurd", aldus de leider van het Zuid-Koreaanse leger. "Onze militairen zijn in volledige staat van paraatheid en we werken nauw samen met de Verenigde Staten." De VS en Zuid-Korea hielden dinsdag een gezamenlijke luchtmachtoefening.

Afgelopen zondag vuurde Noord-Korea ook twee ballistische raketten af. Die projectielen kwamen allebei in de zee terecht, volgens Japan.

Noord-Korea heeft dit jaar al meer dan 65 ballistische raketten afgevuurd, waaronder een intercontinentale ballistische raket die volgens de Noord-Koreanen het Amerikaanse vasteland kan bereiken. Het land gaat door met de rakettesten, ondanks sancties van de internationale gemeenschap.

De VS, Japan en Zuid-Korea hebben gewaarschuwd dat de spanningen rond het Koreaanse schiereiland verder oplopen als het regime in Noord-Korea overgaat tot een kernproef. Dat zou de eerste in vijf jaar zijn en de zevende in totaal. Washington, Tokio en Seoul zeggen met harde sancties te komen als Pyongyang een nucleaire test uitvoert.

Meer uit Buitenland

Poetin prijst 'oprechte wens' China voor vrede in Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft de "oprechte wens" van China om de crisis in Oekraïne te helpen oplossen geprezen. Dat deed hij in een interview met Chinese staatsmedia voorafgaand aan een tweedaags bezoek aan het land.

1 uur geleden
Studie: hittegolven leiden wereldwijd tot 150.000 doden per jaar

SYDNEY (ANP/DPA) - Hittegolven tijdens de warmste maanden van het jaar leiden elk jaar tot meer dan 150.000 doden wereldwijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Monash University in Australië.

1 uur geleden
Containerschip had tweemaal panne voor botsing brug Baltimore

BALTIMORE (ANP) - Het containerschip dat eind maart de Francis Scott Key Bridge in Baltimore deed instorten, kampte kort voor de botsing tweemaal met elektrische problemen. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten in een voorlopig rapport.

2 uur geleden
Evacuaties in Canadese oliestad om dreiging van grote bosbrand

FORT MCMURRAY (ANP) - Een grote bosbrand nadert gestaag de Canadese stad Fort McMurray in de provincie Alberta, die in een gebied ligt waar veel olie wordt gewonnen. Ongeveer 6000 mensen in vier buitenwijken van de stad hebben te horen gekregen dat zij moeten evacueren, meldden lokale autoriteiten.

2 uur geleden
Musk moet opnieuw getuigen in onderzoek naar overname Twitter

SAN FRANCISCO (ANP) - Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Elon Musk opnieuw moet getuigen in het onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) naar zijn overname van het sociale medium Twitter voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

5 uur geleden
In Oekraïne gaat stroom op rantsoen door Russische aanvallen

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is stroom op rantsoen gegaan omdat er weer een tekort is door grootschalige Russische aanvallen op energiecentrales. Ook is de temperatuur aanzienlijk gedaald.

8 uur geleden
Polen ziet Russische dreiging en versterkt inlichtingendiensten

WARSCHAU (ANP/AFP) - Polen trekt miljoenen uit om de inlichtingendiensten te versterken. Premier Donald Tusk zei dat de afgelopen maanden sabotageacties verijdeld konden worden "dankzij de waakzaamheid van onze diensten en bondgenoten".

12 uur geleden