Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raketten af

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raketten af

SEOUL (ANP) - Noord-Korea heeft opnieuw twee ballistische raketten richting zee afgevuurd, zegt het leger van buurland Zuid-Korea. De lancering op maandag (plaatselijke tijd) komt twee dagen nadat Noord-Korea zijn eerste ballistische raket van 2023 richting de Japanse Zee afschoot.

Kim Yo-jong, de machtige zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, waarschuwde maandag bovendien dat de Stille Oceaan vaker zal kunnen gaan fungeren als "schietbaan" indien Noord-Korea meent dat de veiligheid van het land in gevaar komt. De spanningen in de regio nemen door die opmerking nog verder toe.

Vrijdag dreigde Noord-Korea al met een "ongekend harde reactie", nadat bekend was geworden dat Zuid-Korea en de Verenigde Staten komende week nieuwe militaire oefeningen zullen houden. Die zijn bedoeld om beter te kunnen reageren op de groeiende nucleaire dreiging die van Noord-Korea uitgaat. De VS en Zuid-Korea spraken vorig jaar af om zulke oefeningen jaarlijks te houden. Dat gaat nu voor het eerst gebeuren. Noord-Korea ziet de militaire oefeningen als een "voorbereiding op oorlog".

Vorig jaar vuurde Noord-Korea een recordaantal raketten af als dreigement. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap ging het in 2022 om meer dan zeventig stuks.

Meer uit Buitenland

Aanklagers in beroep tegen verwerping zaak om documenten Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat in beroep tegen het verwerpen van de strafzaak tegen oud-president Donald Trump over het achterhouden van geheime documenten. Dat meldt een woordvoerder van speciaal aanklager Jack Smith in een verklaring, naar aanleiding van de uitspraak eerder op maandag.

14 minuten geleden
Biden: vergissing om term 'bullseye' te gebruiken over Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gezegd dat het een vergissing van hem was om de term "bullseye" te gebruiken toen hij sprak over zijn rivaal, de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Biden zei dit in een maandag vrijgegeven fragment van een interview met NBC News.

1 uur geleden
Media: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

BUTLER (ANP) - Thomas Crooks, de man die zaterdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania een aanslag pleegde op oud-president Donald Trump, werd ongeveer een half uur voor hij schoten loste door agenten gespot op een dak. Dat meldt de lokale nieuwszender Channel 11 op basis van politiebronnen. Trump raakte bij de aanslag lichtgewond, maar een omstander en later ook de schutter zelf werden gedood.

2 uur geleden
Soldaat in Parijs aangevallen met mes, mogelijk aanslag

PARIJS (ANP) - Kort voor de Olympische Spelen in Parijs is in die stad een soldaat aangevallen met een mes, melden Franse media die zich baseren op politiebronnen. Volgens onbevestigde berichten zou de dader Allah Akbar hebben geschreeuwd. Het incident was bij het station Gare de l'Est.

3 uur geleden
Team van Biden haalt uit naar Trumps keuze voor vicepresident

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het verkiezingsteam van de Amerikaanse president Joe Biden heeft de kandidaat van Donald Trump voor het vicepresidentschap, J.D. Vance, bestempeld als een uiterst rechtse extremist. Volgens het campagneteam ontkent Vance de uitslag van de verkiezingen van 2020, toen Trump verloor van Biden.

3 uur geleden
Republikeinen officieel achter Trump als presidentskandidaat

MILWAUKEE (ANP/RTR/AFP) - De Republikeinen hebben zich officieel achter ex-president Donald Trump geschaard als hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Op een groot congres in Milwaukee nomineerden ze Trump, die twee dagen geleden lichtgewond raakte aan zijn oor bij een aanslag op zijn leven.

4 uur geleden
Trump wil senator Vance als running mate voor vicepresidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft senator James David Vance uit Ohio gekozen als zijn running mate bij de komende presidentsverkiezingen. Dat maakte Trump bekend op zijn sociaal medium Truth Social. Als Trump wint, wordt Vance (39) de Republikeinse vicepresident.

4 uur geleden