Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea neemt strengere maatregelen tegen virus

Noord-Korea neemt strengere maatregelen tegen virus

PYONGYANG (ANP) - Noord-Korea heeft strengere maatregelen tegen de verspreiding van dat coronavirus genomen rond hoofdstad Pyongyang. Staatsmedia spreken volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap over preventieve maatregelen om het "kwaadaardige virus" buiten de deur te houden. Officieel is Noord-Korea nog coronavrij.

Reizigers die via een westelijk gebied naar de hoofdstad gaan, moeten hun temperatuur laten controleren. Ook moeten goederen in loodsen worden gedesinfecteerd. Artsen in een district in het zuiden van Pyongyang moeten dagelijks gaan controleren of inwoners ziekteverschijnselen hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting, zoals koorts of ademhalingsklachten.

Hoewel de autoriteiten in de geïsoleerde dictatuur officieel nog geen melding hebben gemaakt van coronabesmettingen, zouden in het land wel honderden mensen in quarantaine zitten. Staatsmedia hadden eerder al bericht dat openbare gebouwen, zoals restaurants, in Pyongyang voorlopig de deuren moeten sluiten. Ook zou de bewegingsvrijheid van inwoners van de hoofdstad worden beperkt.

De economische problemen in Noord-Korea lijken volgens de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst te verslechteren door de wijze waarop het coronavirus wordt bestreden. De dienst zou vorige maand aan Zuid-Koreaanse parlementariërs hebben gemeld dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un "irrationele maatregelen" lijkt te nemen. Zo zouden de visserij en zoutwinning zijn opgeschort, omdat de Noord-Koreanen vrezen dat het coronavirus in het zeewater zit.

Meer uit Buitenland

Tunesië wil niet Europese grenswacht zijn

TUNIS (ANP) - Tunesië is niet van plan de rol van grenswacht op zich te nemen ten behoeve van andere landen. Dat zegt de Tunesische president Kais Saied op de vooravond van een topontmoeting omtrent migratie.

3 uur geleden
Trump: wrede vervolging is een aanfluiting van gerechtigheid

COLUMBUS (ANP/RTR) - Bij zijn eerste publieke optreden nadat hij werd aangeklaagd voor tientallen misdrijven, haalde voormalig president Donald Trump uit naar president Joe Biden en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Op de Republikeinse staatsconventie in de staat Georgia zei hij dat de "wrede vervolging een aanfluiting is van gerechtigheid".

4 uur geleden
Macron vraagt Iran onmiddellijk te stoppen met steun aan Rusland

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron heeft gebeld met zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi met de vraag "een onmiddellijk einde te maken" aan de militaire steun die het land biedt aan Rusland in de strijd tegen Kyiv. Macron benadrukte de "humanitaire gevolgen" van de aanvallen die in Oekraïne plaatsvinden met Iraanse drones.

7 uur geleden
Na vertrek Johnson stappen nog twee Britse parlementsleden op

LONDEN (ANP/RTR) - Nadat de voormalige Britse premier Boris Johnson vrijdag is opgestapt als lid van het Britse Lagerhuis, hebben nog twee vertrouwelingen van hem zijn voorbeeld gevolgd. Vrijdag gaf Nadine Dorries aan te vertrekken en zaterdag kondigde ook Nigel Adams aan op te stappen. Beiden waren minister in de regering van Johnson.

8 uur geleden
Veertien lichamen aangetroffen na bosbranden in Kazachstan

ASTANA (ANP/RTR) - In het noordoosten van Kazachstan zijn in de nasleep van grote bosbranden zeker veertien lichamen aangetroffen. Dat meldt de overheid van het Centraal-Aziatische land. Die had eerder aangekondigd dat reddingswerkers op zoek gingen naar opzichters van het bos die door het vuur vastzaten.

9 uur geleden
Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

10 uur geleden
Zelensky: tegenaanvallen tegen Russische troepen zijn bezig

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag gezegd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

11 uur geleden