Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea neemt strengere maatregelen tegen virus

Noord-Korea neemt strengere maatregelen tegen virus

PYONGYANG (ANP) - Noord-Korea heeft strengere maatregelen tegen de verspreiding van dat coronavirus genomen rond hoofdstad Pyongyang. Staatsmedia spreken volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap over preventieve maatregelen om het "kwaadaardige virus" buiten de deur te houden. Officieel is Noord-Korea nog coronavrij.

Reizigers die via een westelijk gebied naar de hoofdstad gaan, moeten hun temperatuur laten controleren. Ook moeten goederen in loodsen worden gedesinfecteerd. Artsen in een district in het zuiden van Pyongyang moeten dagelijks gaan controleren of inwoners ziekteverschijnselen hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting, zoals koorts of ademhalingsklachten.

Hoewel de autoriteiten in de geïsoleerde dictatuur officieel nog geen melding hebben gemaakt van coronabesmettingen, zouden in het land wel honderden mensen in quarantaine zitten. Staatsmedia hadden eerder al bericht dat openbare gebouwen, zoals restaurants, in Pyongyang voorlopig de deuren moeten sluiten. Ook zou de bewegingsvrijheid van inwoners van de hoofdstad worden beperkt.

De economische problemen in Noord-Korea lijken volgens de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst te verslechteren door de wijze waarop het coronavirus wordt bestreden. De dienst zou vorige maand aan Zuid-Koreaanse parlementariërs hebben gemeld dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un "irrationele maatregelen" lijkt te nemen. Zo zouden de visserij en zoutwinning zijn opgeschort, omdat de Noord-Koreanen vrezen dat het coronavirus in het zeewater zit.

Meer uit Buitenland

Ongeregeldheden rond pro-Palestijnse betoging op universiteit LA

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Bij de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) hebben woensdag gevechten plaatsgevonden tussen pro-Palestijnse betogers en tegendemonstranten. Op de campus wordt al dagen actiegevoerd als reactie op de oorlog in de Gazastrook. De oproerpolitie greep uiteindelijk in en verdreef de tegendemonstranten.

2 uur geleden
EU-chef noemt politie-ingrijpen in Georgië onaanvaardbaar

BRUSSEL (ANP/RTR) - De Europese Unie heeft de regering van Georgië opgeroepen om geen geweld te gebruiken tegen betogers. EU-buitenlandchef Josep Borrell schrijft op X dat hij het politieoptreden van dinsdag "sterk veroordeelt".

3 uur geleden
Arrestaties bij actie tegen wet buitenlandse agenten Georgië

TSBILISI (ANP/RTR) - De Georgische politie heeft dinsdag 63 arrestaties verricht tijdens een demonstratie tegen een controversieel wetsvoorstel over 'buitenlandse agenten'. Bij de betoging in de hoofdstad Tbilisi zijn ook zes agenten gewond geraakt, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

3 uur geleden
VS vinden dat Hamas snel akkoord moet gaan met voorstel bestand

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering vindt dat Hamas nu stappen moet zetten in de onderhandelingen over een bestand met Israël. De Israëlische regering heeft een voorstel gedaan en het is nu aan Hamas om daarop te reageren, zei minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken voorafgaand aan een gesprek met de Israëlische president Isaac Herzog.

3 uur geleden
Politie New York arresteert pro-Palestijnse Columbia-studenten

NEW YORK (ANP) - Honderden gehelmde politieagenten zijn dinsdag de campus van Columbia University in het hart van New York binnen gemarcheerd om een ​​gebouw te ontruimen dat werd bezet door pro-Palestijnse studentendemonstranten. Dat melden diverse Amerikaanse media.

8 uur geleden
Ecuador roept noodtoestand uit in vijf kustprovincies

QUITO (ANP/RTR) - De Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft dinsdag de noodtoestand afgekondigd in vijf kustprovincies vanwege een "intern gewapend conflict". Het is al de tweede keer dat de pas in november aangetreden Noboa een dergelijke maatregel afkondigt.

9 uur geleden
Humanitaire VN-chef: grondoffensief in Rafah zou 'tragedie' zijn

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP) - Een grondoperatie door Israëlische troepen in de stad Rafah in het zuiden van Gaza zou een "onbeschrijfelijke tragedie" zijn, waartegen "geen enkel humanitair plan is opgewassen". Dat zei de humanitaire chef van de VN, Martin Griffiths, dinsdag in een verklaring.

12 uur geleden