Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea meldt nieuwe besmettingen na 'verslaan' van corona

Noord-Korea meldt nieuwe besmettingen na 'verslaan' van corona

PYONGYANG (ANP/AFP) - Twee weken geleden zei Noord-Korea het coronavirus te hebben "overwonnen", nadat er in mei voor het eerst een besmetting was gemeld, maar nu lijkt het toch weer mis te zijn. Noord-Koreaanse staatsmedia melden donderdag vier nieuwe "koortsgevallen" die het gevolg zijn van de "kwaadaardige epidemie".

De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben een regionale lockdown afgekondigd en doen meer onderzoek naar de herkomst van de besmettingen. Ook in mei voerde het land een lockdown in nadat het aantal besmettingen met "koorts" snel was opgelopen. Noord-Korea kwam de coronapandemie naar eigen zeggen in eerste instantie ongeschonden door dankzij de strenge grenscontroles.

Eerder deze maand werd duidelijk dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zelf ook ernstig ziek werd tijdens de coronagolf die Noord-Korea dit jaar trof. Zo'n 5 miljoen mensen in het 25 miljoen inwoners tellende land kregen "koorts".

Voor zover bekend is er in Noord-Korea geen vaccinatieprogramma. Het regime beweert een eigen behandeling te hebben ontwikkeld.

Meer uit Gezond

Roche mengt zich met miljardenovername op markt afslankmiddelen

BASEL (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Farmacieconcern Roche neemt het Amerikaanse Carmot Therapeutics over, een ontwikkelaar van middelen tegen obesitas. Het Zwitserse concern legt daar 2,7 miljard dollar voor neer, omgerekend bijna 2,5 miljard euro. Met die overname mengt Roche zich op de snel groeiende markt voor afslankmiddelen.

2 uur geleden
Minister Kuipers: klimaatverandering is een gezondheidscrisis

DUBAI (ANP) - Klimaatverandering is ook een gezondheidscrisis. Die boodschap herhalen gezondheidsministers, onder wie demissionair minister Ernst Kuipers, zondag op de klimaattop in Dubai. Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hamerde er ook op in zijn speech op de COP28: "Afgelopen jaar alleen al zijn minstens 62.000 mensen overleden door hittegolven in 35 Europese landen."

21 uur geleden
Republikeinse senatoren vragen Biden om reisverbod China en VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Vijf Republikeinse senatoren roepen de regering-Biden op om een reisverbod tussen de Verenigde Staten en China in te stellen. Volgens de groep senatoren onder leiding van Marco Rubio is dat nodig vanwege de uitbraak van een longziekte in China.

2 dagen geleden
Pfizer stopt met afslankpil na bijwerkingen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer stopt met de ontwikkeling van een nieuwe afslankpil door de vele bijwerkingen die proefpersonen ondervonden.

2 dagen geleden
UNICEF: nog steeds meer meisjes getroffen door hiv dan jongens

NEW YORK (ANP) - Meisjes van 10 tot 19 jaar hebben nog altijd twee keer zoveel kans om besmet te raken met hiv als jongens van hun leeftijd. Dat schrijft UNICEF in een nieuw rapport op Wereldaidsdag. Het aantal besmettingen met hiv is in die groep tienermeisjes volgens de kinderrechtenorganisatie sinds 2010 bijna gehalveerd, maar afgelopen jaar raakten nog 98.000 van hen besmet.

3 dagen geleden
Ministerie: 'escape' voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

UTRECHT (ANP) - Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een "escape" voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het medisch centrum in Leiden krijgt 2,5 jaar de tijd om nieuwe specialistische kinderzorg uit bijvoorbeeld het Erasmus MC op te bouwen. De advocaat van het ministerie heeft dat donderdag gezegd tijdens een bodemprocedure bij de rechtbank in Utrecht.

3 dagen geleden
Forse toename van kinkhoest en longontsteking onder kinderen

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer kinderen hebben last van longontsteking en kinkhoest. Het aantal gevallen is in de afgelopen weken fors opgelopen, komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.

4 dagen geleden