Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Korea kondigt weer satellietlancering aan

Noord-Korea kondigt weer satellietlancering aan

TOKIO (ANP/RTR) - Noord-Korea heeft Japan laten weten dat het weer een raket gaat lanceren met een satelliet. Dat gebeurt tussen 27 mei en 4 juni, maakte de Japanse kustwacht bekend. Schepen in de regio krijgen het advies alert te zijn op mogelijke vallende raketonderdelen.

De Noord-Koreaanse aankondiging leidde tot overleg tussen de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea. De landen vinden dat zo'n lancering strijdig kan zijn met VN-resoluties en daarom niet mag doorgaan, zegt het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Zuid-Koreaanse strijdkrachten lieten vorige week al weten dat een lancering van een Noord-Koreaanse spionagesatelliet voorbereid lijkt te worden. Dictatuur Noord-Korea bracht afgelopen november voor het eerst met succes zo'n satelliet in een baan om de aarde.

Noord-Korea krijgt naar verluidt hulp van buurland Rusland bij het opzetten van een satellietprogramma. Een hoge Zuid-Koreaanse defensiefunctionaris zei onlangs tegen persbureau Yonhap dat veel Russische experts naar Noord-Korea zijn gegaan om daar technische ondersteuning te bieden.

Meer uit Buitenland

Wopke Hoekstra na aannemen EU-natuurherstelwet: 'We hebben haast'

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Commissie is opgelucht dat de natuurherstelwet is aangenomen na een lastig parcours langs de EU-lidstaten.

23 minuten geleden
Politie Hamburg hield zondag 6 Oranjefans aan rondom EK-wedstrijd

HAMBURG (ANP) - De politie in Hamburg heeft zondag rondom de wedstrijd Nederland - Polen zes Nederlandse voetbalfans aangehouden. Ze worden onder meer verdacht van poging tot zware mishandeling, drugsbezit of verzet tegen de politie. De zes zijn inmiddels weer vrij, tegen hen is een onderzoek gestart.

1 uur geleden
Saudische kroonprins roept op tot erkenning Palestijnse staat

MEKKA (ANP) - De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft landen opgeroepen de Palestijnse staat te erkennen als ze dat nog niet hebben gedaan. Dat meldt staatspersbureau SPA. De troonopvolger deed de oproep in Mekka tijdens een bijeenkomst over de islamitische pelgrimstocht die in de stad plaatsvindt. Door het erkennen van een Palestijnse staat, kan er volgens hem worden toegewerkt naar "duurzame en allesomvattende vrede" in de regio.

1 uur geleden
Stoltenberg: de weg naar vrede is met meer wapens

WASHINGTON (ANP/AFP) - NAVO-chef Jens Stoltenberg heeft op bezoek in Washington gezegd dat volgens hem "de weg naar vrede in Oekraïne loopt via het meer wapens leveren aan dat land". Het militaire bondgenootschap zou nog meer wapens moeten leveren.

2 uur geleden
Moskou stopt met zaak die Nederland bij ICAO aanspande over MH17

MOSKOU (ANP) - Rusland trekt zich helemaal terug uit een procedure die Nederland en Australië bij de internationale raad voor de burgerluchtvaart ICAO hebben aangespannen over de ramp met de MH17.

3 uur geleden
Na extreme hitte, maandag hevige regen tijdens hadj in Mekka

MEKKA (ANP) - De aanhoudende hoge temperaturen van de afgelopen dagen in de voor moslims heilige plaats Mekka, hebben maandag plaatsgemaakt voor een temperatuurdaling en hevige regenval.

3 uur geleden
Polen twijfelt over Europese topbaan voor Portugese oud-premier

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Net nu de EU-regeringsleiders aanschuiven om in Brussel tijdens een informele vergadering de Europese topfuncties opnieuw te verdelen, heeft de Poolse premier Donald Tusk twijfels geuit over de Portugese kandidaat. Oud-premier Antonio Costa is verwikkeld in een corruptieschandaal.

4 uur geleden