Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Chinese miljoenenstad in lockdown wegens coronapiek

Noord-Chinese miljoenenstad in lockdown wegens coronapiek

JILIN (ANP/AFP) - Inwoners van de Chinese stad Jilin mogen de komende drie dagen hun huis niet verlaten vanwege een grote uitbraak van het coronavirus. De strikte lockdown geldt vanaf zondagmiddag, maakte het bestuur van de noordoostelijke stad met 4,5 miljoen inwoners bekend.

In de gelijknamige provincie die grenst aan Noord-Korea en Rusland overleden vrijdag twee mensen aan Covid-19, de eerste doden in China sinds ruim een jaar. Het land heeft het virus lang buiten de deur weten te houden, maar door de zeer besmettelijke omikronvariant neemt het aantal uitbraken toe. China meldde zondag 4053 nieuwe besmettingen, waarvan twee derde in Jilin.

Changchun, de hoofdstad van de provincie Jilin, ging eerder al in lockdown. In die stad van 9 miljoen inwoners zijn de maatregelen weer aangescherpt. Alleen medisch personeel en anderen die in verband met de epidemie naar buiten moeten mogen hun huis verlaten. Sinds 11 maart mochten de inwoners eens in de twee dagen naar buiten om eten te kopen.

In de provincie Jilin zijn acht tijdelijke ziekenhuizen en twee quarantainecentra gebouwd om de uitbraak in te dammen. Ook in steden elders in het land zitten miljoenen mensen in lockdown.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

2 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

3 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

4 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

6 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

7 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

8 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

10 uur geleden