Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Chinese miljoenenstad in lockdown wegens coronapiek

Noord-Chinese miljoenenstad in lockdown wegens coronapiek

JILIN (ANP/AFP) - Inwoners van de Chinese stad Jilin mogen de komende drie dagen hun huis niet verlaten vanwege een grote uitbraak van het coronavirus. De strikte lockdown geldt vanaf zondagmiddag, maakte het bestuur van de noordoostelijke stad met 4,5 miljoen inwoners bekend.

In de gelijknamige provincie die grenst aan Noord-Korea en Rusland overleden vrijdag twee mensen aan Covid-19, de eerste doden in China sinds ruim een jaar. Het land heeft het virus lang buiten de deur weten te houden, maar door de zeer besmettelijke omikronvariant neemt het aantal uitbraken toe. China meldde zondag 4053 nieuwe besmettingen, waarvan twee derde in Jilin.

Changchun, de hoofdstad van de provincie Jilin, ging eerder al in lockdown. In die stad van 9 miljoen inwoners zijn de maatregelen weer aangescherpt. Alleen medisch personeel en anderen die in verband met de epidemie naar buiten moeten mogen hun huis verlaten. Sinds 11 maart mochten de inwoners eens in de twee dagen naar buiten om eten te kopen.

In de provincie Jilin zijn acht tijdelijke ziekenhuizen en twee quarantainecentra gebouwd om de uitbraak in te dammen. Ook in steden elders in het land zitten miljoenen mensen in lockdown.

Meer uit Buitenland

Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

9 minuten geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

2 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

3 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

5 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

6 uur geleden
Trump dient klacht over Harris in bij verkiezingscommissie

WASHINGTON (ANP) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een klacht ingediend bij de federale verkiezingscommissie van de VS, de FEC. De campagneleiders beweren dat de overdracht van de campagnekas van Joe Biden aan Kamala Harris in strijd is met de wet.

7 uur geleden
Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

TAIPEI (ANP) - Taiwan maakt zich woensdag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

7 uur geleden