Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Brabant dient voorstel in voor Van Gogh Nationaal Park

Noord-Brabant dient voorstel in voor Van Gogh Nationaal Park

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant gaat maandag een voorstel indienen bij minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om een centraal gelegen gebied tot in de steden aan te wijzen als Van Gogh Nationaal Park, oftewel Van Gogh NP.

De provincie doet dat op verzoek van een groep initiatiefnemers, bestaande uit partners van overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Zij hopen dat het gebied "extra op de kaart wordt gezet en een krachtige motor wordt voor verdere gebiedsontwikkeling".

Het voorstel wordt ingediend op de datum dat schilder Vincent van Gogh, de bekendste Brabander ter wereld, geboren werd.

Merk

"De partners zijn trots op dit gebied en willen dit versterken. Zij zijn ervan overtuigd dat Van Gogh NP als sterk merk een belangrijke kwaliteitsimpuls levert voor versterking van natuur en landschap in balans met perspectief voor ondernemers en daardoor zorgt voor een gezonde en mooie leefomgeving", zegt Yvo Kortmann, voorzitter van de stuurgroep Van Gogh NP.

Het totale gebied beslaat zo'n 120.000 hectare, wat neerkomt op ongeveer een kwart van de provincie. In het gebied zijn bijna veertig erfgoedlocaties te vinden, zoals kerktorens die Van Gogh heeft geschilderd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Het is inderdaad rustiger op straat sinds de avondlockdown

DEN HAAG (ANP) - Mensen vertonen zich duidelijk minder op straat sinds de avondlockdown afgelopen zondag is ingegaan. Na 17.00 uur is praktisch alles gesloten en na die tijd gingen Nederlanders afgelopen maandag, dinsdag en woensdag ook minder naar buiten dan een week eerder. Dat meldt Dat.Mobility op basis van gegevens uit het Nederlands Verplaatsingspanel.

4 minuten geleden
Queen weer op 1 in de Top 2000, nummer Peter R. de Vries op 3

HILVERSUM (ANP) - Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen staat dit jaar op nummer 1 in de Top 2000. Dat werd vrijdagmiddag bekendgemaakt in de uitzending van NPO Radio 2. Het nummer A Whiter Shade of Pale van Procol Harum staat op 3. Dat nummer werd op de dag van de uitvaart van Peter R. de Vries op bijna alle radiostations gedraaid.

17 minuten geleden
Verdachte van opruiing en bedreigen van Jaap van Dissel komt vrij

DEN HAAG (ANP) - Een 56-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die in september werd opgepakt voor opruiing en bedreiging van Jaap van Dissel van het RIVM en coronaminister Hugo de Jonge komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Den Haag besloot vrijdag het voorarrest van Hans de M. met ingang van maandag te schorsen. Hij mag het verdere verloop van zijn strafzaak in vrijheid afwachten.

42 minuten geleden
Bouwers kunnen subsidie krijgen voor schonere bouwmachines

DEN HAAG (ANP) - Bouwers kunnen subsidie krijgen voor de aanschaf van schonere bouwmachines, zoals graaf- of heimachines. Ook kunnen ze van het geld bestaand materiaal laten ombouwen, zodat machines bijvoorbeeld op waterstof of elektriciteit draaien en niet meer op diesel. Het kabinet wil zo de uitstoot van stikstof en CO2 naar beneden brengen, schrijft demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Provincies en gemeenten: maak werk van een nationaal fietsplan

UTRECHT (ANP) - Het Rijk moet werk maken van een nationaal fietsplan en vele miljoenen euro's uit het Europese herstelfonds oormerken voor fietsinfrastructuur. Die oproep doet vrijdag een grote coalitie met daarin onder meer zeventien gemeenten en alle twaalf de provincies.

1 uur geleden
Weer ruim 20.000 positieve coronatests, lijn verandert nauwelijks

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft stabiel. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 21.612 positieve tests geregistreerd. Het is de 17e keer in 18 dagen tijd dat er meer dan 20.000 bevestigde besmettingen zijn. De enige dag waarop het aantal onder die grens bleef, kwam dat door een storing.

1 uur geleden
Meer waarschuwingen en boetes voor slachthuizen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen wegens overtredingen van regels voor dierenwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid aan grote slachthuizen opgelegd dan in het jaar ervoor. In 2019 werden 535 schriftelijke waarschuwingen en 361 boetes gegeven en in 2020 ging het om 577 schriftelijke waarschuwingen en 417 boetes.

1 uur geleden