Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noodweer maakt slachtoffers in Zuid-Europa

Noodweer maakt slachtoffers in Zuid-Europa

PUNTA UMBRÍA (ANP/AFP) - Het stormachtige weer heeft op enkele plaatsen in Zuid-Europa slachtoffers gemaakt. Een van hen is, zoals eerder gemeld, een Nederlander die vrijdag verdronk tijdens het windsurfen voor de zuidwestkust van Spanje. Volgens lokale media gaat het om een 67-jarige man die al jaren in de regio woonde.

In Madrid kwam zaterdag een Zuid-Koreaanse vrouw om het leven gekomen toen ze door weggewaaid materiaal van een groot pand werd getroffen. Volgens de autoriteiten was het overheidspand goedgekeurd. Voor de Franse zuidoostkust sloeg tijdens stormachtig weer een man overboord van een zeilboot. Hij wordt nog steeds vermist.

In verscheidene delen van Zuid-Europa heerst opnieuw noodweer met veel regen en erg veel wind. In het noordwesten van Spanje zijn windsnelheden tot 140 kilometer per uur gemeten. Donderdag al vielen door het slechte weer in Portugal en Spanje in totaal vijf doden.

Meer uit Buitenland

Israël zegt dat grensovergang opnieuw is beschoten

KEREM SHALOM (ANP/AFP) - De Israëlische krijgsmacht zegt dat de grensovergang met Gaza bij Kerem Shalom opnieuw is beschoten. Er zouden acht raketten zijn afgevuurd. Een persoon raakte lichtgewond.

21 minuten geleden
Kroatië slaat rechtsaf met nieuwe coalitie

ZAGREB (ANP/AFP) - In Kroatië hebben politieke partijen een nieuwe coalitie gevormd. De conservatieven, die in de vorige coalitie vrijwel alleen regeerden, gaan nu samenwerken met een rechts-nationalistische partij.

1 uur geleden
Verenigd Koninkrijk zet Russische diplomaat uit

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse regering heeft een Russische defensieattaché het land uitgezet. Volgens de Britten werkte de diplomaat voor de militaire inlichtingendiensten. Rusland ontkent en noemt de beschuldigingen "regelrechte leugens".

1 uur geleden
Universiteit Brussel stapt uit project met Israëlische partners

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Vrije Universiteit Brussel (VUB) stapt uit een internationaal samenwerkingsproject met Israëlische partners. Het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar Artificiële Intelligentie (AI) waaraan onder meer twee Israëlische instellingen deelnemen. De beslissing volgt op de "onaanvaardbare" escalatie van het conflict tussen Israël en de militante Palestijnse organisatie Hamas in de Gazastrook, laat de VUB weten.

2 uur geleden
Dodental door overstromingen Brazilië stijgt tot honderd

PORTO ALEGRE (ANP/RTR) - De overstromingen in het zuiden van Brazilië hebben inmiddels honderd mensen het leven gekost. De reddingsdiensten melden dat er bovendien nog 128 mensen vermist worden.

4 uur geleden
EU eens: opbrengst bevroren tegoeden Rusland naar wapens Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat het leeuwendeel van de opbrengst van bevroren Russische tegoeden in de verdediging van Oekraïne steken. De EU-landen zijn het daarover eens geworden, zegt huidig EU-voorzitter België.

5 uur geleden
Duitse regeringsleider haalt fel uit naar aanvallers van politici

BERLIJN (ANP) - De Duitse regeringsleider Olaf Scholz heeft fel uitgehaald naar personen die politici gewelddadig belagen. De bondskanselier noemde de aanvallen schandalig en laf.

5 uur geleden