Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noodopvang asielzoekers in Assen wordt 'wachtkamer' voor Ter Apel

Noodopvang asielzoekers in Assen wordt 'wachtkamer' voor Ter Apel

ASSEN (ANP) - De crisisnoodopvang voor asielzoekers in de Expo Hal in Assen gaat dicht. In plaats daarvan wordt het gebouw een 'wachtkamer'. Als het aanmeldcentrum in Ter Apel vol zit, kunnen nieuwe asielzoekers drie tot vijf dagen in de Drentse hoofdstad terecht voordat ze worden geregistreerd. Na de registratie gaan ze naar een andere opvang.

De Expo Hal, naast het racecircuit van Assen, werd sinds november 2021 gebruikt om asielzoekers op te vangen. Het complex biedt plek aan 500 vluchtelingen. Tussen nu en 1 juli worden zij naar andere opvanglocaties gebracht. Daarna is de Expo Hal tot 1 oktober beschikbaar als wachtkamer. Ook dan kunnen er 500 mensen terecht.

Volgens de gemeente Assen bestaat de kans dat het aanmeldcentrum in Ter Apel in de komende periode weer volstroomt. De wachtkamer is bedoeld "om vervelende situaties te voorkomen". Eerder werd een wachtkamer geopend in de buurt van het Groningse Zoutkamp.

Amstelveen

Het is de bedoeling dat de Expo Hal in Assen na 1 oktober weer beschikbaar is voor beurzen en congressen.

Amstelveen wil vanaf volgend jaar ongeveer zestig jonge asielzoekers opvangen. Op bedrijventerrein Legmeer moeten tijdelijke woningen voor ze worden neergezet. De opvang is in eerste instantie voor 2,5 jaar, maar kan worden verlengd.

Tijdelijke locaties

Nederland heeft nog steeds te weinig plekken in asielzoekerscentra. Daarom zijn in alle delen van het land tijdelijke locaties ingericht, waar de vluchtelingen kunnen blijven tot er een vaste plek voor ze is.

Meer uit Binnenland

Deel treinverkeer bij Lage Zwaluwe weer op gang

UTRECHT (ANP) - Een deel van de treinen op het traject langs Lage Zwaluwe rijdt weer. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal.

1 uur geleden
Bedrijf gehackt dat onder meer belastingaanslagen verstuurt

AMERSFOORT (ANP) - Cybercriminelen hebben mogelijk gegevens van burgers in handen gekregen door de systemen van AddComm te hacken, een bedrijf dat onder meer voor gemeenten en waterschappen de communicatie met inwoners en bedrijven verzorgt. De hackers hebben systemen versleuteld en data ontvreemd, meldt AddComm op zijn website.

2 uur geleden
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij na eis van drie maanden cel

AMSTERDAM (ANP) - De 25-jarige Manu-Narayan A. uit Amsterdam is donderdagavond vrijgesproken van het gooien van stenen naar de politie tijdens de studentenprotesten. Het OM had een gevangenisstraf van drie maanden tegen hem geëist voor openlijk geweld. Volgens de politierechter zijn er twijfels over het signalement van de stenengooier. Ze sprak A. daarom vrij. Op de tribune klonk na de uitspraak applaus en gejoel.

3 uur geleden
Ook donderdagavond geen treinen op traject langs Lage Zwaluwe

UTRECHT (ANP) - De kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe is nog niet hersteld. Daardoor rijden er ook donderdagavond nog geen treinen tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. De NS hoopt rond 21.30 uur het treinverkeer te kunnen hervatten.

4 uur geleden
Al meer klachten over eindexamens dan vorig jaar

UTRECHT (ANP) - Dit jaar zijn bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) al meer klachten over de examens binnengekomen dan in het hele eerste tijdvak vorig jaar. Op dag 9 telt de Eindexamenklachtenlijn ruim 318.000 klachten, waar vorig jaar de teller na ruim twee weken eindigde op meer dan 312.000 klachten.

4 uur geleden
Ook cultuursector komt in actie tegen mogelijke btw-verhoging

AMSTERDAM (ANP) - Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat heeft belangenorganisatie Kunsten '92 laten weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

7 uur geleden
Beloning van 50.000 euro voor gouden tip explosies Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 50.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van een reeks explosies bij een loodgieter in Vlaardingen.

7 uur geleden