Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noodbevel afgekondigd voor Museumplein, iedereen moet weg

Noodbevel afgekondigd voor Museumplein, iedereen moet weg

AMSTERDAM (ANP) - Voor het Amsterdamse Museumplein is een noodbevel afgekondigd. Dat betekent dat iedereen weg moet van het plein en de directe omgeving. De politie roept nu de demonstranten op weg te gaan.

Volgens de gemeente wordt de groep die tegen de regels demonstreert tegen het coronabeleid steeds groter en nemen de risico's toe. Eerder werd het aantal betogers geschat op rond de 250.

Het grootste deel van de demonstranten maakt nog geen aanstalten om te vertrekken. Ondertussen stelt de politie zich op met schilden en wapenstokken aan de rand van het plein. Ook staan er veel ME-busjes en een waterkanon klaar.

De politie is al de hele middag met veel man op de been, aangezien er aanwijzingen waren dat mensen naar het Museumplein wilden komen om - net als vorige week zondag - geweld te plegen. "Het Museumplein is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De driehoek staat geen spontane demonstraties in de stad toe. Grote groepen zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Er zijn aanwijzingen dat personen het demonstratierecht willen misbruiken om geweld te plegen", zette de gemeente eerder op de dag op Twitter.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

jansejan 1 maand geleden
een waterkanon ?? een punt 30 dat helpt.

Meer uit Binnenland

Inhoudelijke behandeling Marengo begint na uitstel op 22 maart

AMSTERDAM (ANP) - De inhoudelijke behandeling van het omvangrijke liquidatieproces Marengo begint op maandag 22 maart. De zaak zou eigenlijk al vanaf 15 februari beginnen, maar de rechtbank Amsterdam besloot dat uit te stellen in verband met de huidige coronacrisis. De rechtbank noemde het toen "niet verantwoord" om zo'n groot proces, met veel betrokkenen, door te laten gaan.

53 minuten geleden
'OM heeft over Caloh Wagoh zijn huiswerk niet goed gedaan'

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie vraagt een verbod van motorclub Caloh Wagoh, maar het "heeft zijn huiswerk niet goed gedaan". Dat vindt althans de club zelf. Vrijdag reageerde de motorclub voor de rechtbank op het verzoek van het OM Caloh Wagoh verboden te verklaren, tijdens een zitting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. "Ze hebben de bellen horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt", aldus een vooraanstaand lid dat in de rechtszaal namens de club het woord voerde.

2 uur geleden
Bonaire scherpt coronamaatregelen aan

KRALENDIJK (ANP) - Op Bonaire gelden vanaf vrijdag 18.00 uur (lokale tijd) tot in ieder geval 20 maart aangescherpte coronamaatregelen om een toename van het aantal besmettingen op het eiland tegen te gaan. Op Bonaire zijn nu 55 mensen besmet, een week eerder waren dat er nog zestien.

2 uur geleden
Viruswaarheid verliest kort geding over vaccinaties

DEN HAAG (ANP) - Actiegroep Viruswaarheid heeft het kort geding tegen de Nederlandse staat over het vaccinatiebeleid verloren. De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag alle vorderingen afgewezen. De actiegroep eiste rectificatie van de Staat over "onjuiste en onvolledige en daardoor onrechtmatige berichtgeving aan de Nederlandse burger" op het gebied van Covid-vaccinaties. Ook wilde de actiegroep dat de voorlichtingscampagnes worden gestaakt.

3 uur geleden
Schiphol onderzoekt nieuwe maatregelen tegen geluidshinder

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) willen extra maatregelen nemen om geluidshinder tegen te gaan. De partijen gaan onder meer onderzoek doen naar nieuwe technieken om vliegtuigen nauwkeurige bochten te laten vliegen en hoe baanonderhoud en werkzaamheden beter gepland kunnen worden.

3 uur geleden
Kaartje Fieldlab-evenement geeft geen uitzondering voor avondklok

AMSTERDAM (ANP) - Bezoekers van de proefevenementen van Fieldlab Evenementen moeten zorgen dat ze voor de avondklok van 21.00 uur weer thuis zijn. De deelnemers aan het experiment krijgen geen uitzondering voor die coronamaatregel. Dat laat een woordvoerder van Fieldlab weten. De evenementen duren tot 19.00 uur.

4 uur geleden
'Universiteiten hebben miljard euro extra nodig'

DEN HAAG (ANP) - Universiteiten hebben elk jaar 800 miljoen euro nodig om beter onderwijs en onderzoek te kunnen leveren. Daarnaast zou er eenmalig 300 miljoen euro bij moeten, staat in een onderzoek dat accountantskantoor PwC heeft uitgevoerd in opdracht van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66).

4 uur geleden