Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nominatie Trump tot presidentskandidaat mogelijk zonder pers

Nominatie Trump tot presidentskandidaat mogelijk zonder pers

WASHINGTON (ANP) - De officiële benoeming van president Trump tot Republikeinse kandidaat bij de presidentsverkiezingen begin november, is mogelijk zonder media. De organisatie van de bijeenkomst ziet vooralsnog geen mogelijkheden journalisten toe te laten door de coronamaatregelen.

Volgens Amerikaanse media zou het de eerste keer zijn dat een Republikeinse conventie zonder pers plaatsvindt. Op de meerdaagse bijeenkomst over drie weken in Charlotte (North Carolina) zijn door de coronacrisis ook veel minder Republikeinse gedelegeerden toegestaan.

Het is de bedoeling de nominatie van Trump op 24 augustus live op het internet uit te zenden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Suriname stijgt snel

CORONAVIRUSPARAMARIBO (ANP) - Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Suriname stijgt de afgelopen dagen snel. Vrijdag werd een recordaantal van 107 positieve testen gemeld, zaterdag kwamen er nog eens 104 nieuwe gevallen bij. Tot nu toe zijn sinds de uitbraak 2306 Surinamers besmet geraakt, 29 van hen zijn aan de gevolgen daarvan overleden.

25 minuten geleden
Belgische kustplaatsen weren dagjestoeristen na incidenten

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische kustplaatsen Blankenberge en Knokke-Heist staan tot nader order geen dagjesmensen meer toe op hun grondgebied. Door de enorme toestroom van strandgasten vanwege het mooie weer en diverse incidenten in de afgelopen dagen zeggen de burgemeesters van beide gemeenten hiertoe genoodzaakt te zijn.

1 uur geleden
Nagasaki herdenkt 75e jaardag van atoombominslag

NAGASAKI (ANP) - De Japanse stad Nagasaki herdenkt zondag de 75e verjaardag van de aanval met een atoombom. Uit angst voor het coronavirus is de oorspronkelijk geplande plechtigheid in het Vredespark in Nagasaki fors ingekrompen. Er is nog maar een geselecteerde groep genodigden. De plechtigheid vangt zoals elk jaar aan op het tijdstip dat de atoombom viel in de wijk Matsuyama op 9 augustus om 11.00 uur plaatselijke tijd (04.00 uur onze tijd).

3 uur geleden
Amerikaanse gezondheidsminister op officieel bezoek in Taiwan

TAIPEI (ANP) - De Amerikaanse minister van Gezondheid en topman voor de bestrijding van het coronavirus, Alex Azar, brengt zondag een officieel bezoek aan Taiwan. Hij is de hoogste Amerikaanse functionaris in bijna veertig jaar op het eiland dat China als Chinees grondgebied claimt. Peking wil niet dat het feitelijk onafhankelijke Taiwan diplomatieke betrekkingen met andere landen heeft.

3 uur geleden
Aantal coronadoden in Brazilië stijgt boven de 100.000

CORONAVIRUSBRASILIA (ANP/RTR/AFP) - In het afgelopen etmaal zijn 905 Brazilianen gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee stijgt het aantal coronadoden in het land boven de 100.000 en komt uit op 100.447. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid zaterdag bekendgemaakt.

3 uur geleden
Frankrijk wil 33 miljoen euro van Engeland om kanaal te bewaken

LONDEN (ANP/RTR) - De Franse regering zal Groot-Brittannië vragen 30 miljoen pond (33,2 miljoen euro) te betalen om het Engelse Kanaal te bewaken. Zo moeten vluchtelingen worden gestopt die vanuit Frankrijk met boten naar het Verenigd Koninkrijk gaan. Dat meldt The Sunday Telegraph.

3 uur geleden
Trump komt met hulppakket voor economische slachtoffers corona

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag decreten ondertekend om de economische slachtoffers van de corona-epidemie langer te helpen. Zijn maatregelen behelzen voortzetting maar verlaging van de werkloosheidsuitkeringen, tijdelijke opschorting van loonbelasting voor mensen die minder verdienen dan 100.000 dollar, bescherming tegen huisuitzetting en staatsfinanciering van studieleningen tegen 0 procent rente.

4 uur geleden