Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog veel vragen bij festivals na aangescherpte maatregelen

Nog veel vragen bij festivals na aangescherpte maatregelen

DEN HAAG (ANP) - Bij de festivals die de komende weken zouden plaatsvinden leven nog veel vragen. De meeste laten via de website of via sociale media weten binnenkort met meer informatie voor tickethouders te komen. Demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maakten vrijdag bekend dat meerdaagse festivals tot half augustus niet mogen doorgaan. Eendaagse evenementen mogen minder bezoekers ontvangen, die bovendien allemaal moeten zitten.

"Naar aanleiding van de persconferentie die vanavond werd gegeven, gaan we ons beraden. We komen snel bij jullie terug", laat de organisatie van Grasnapolsky weten. Het festival in Scheemda zou, net als Solar Weekend in Roermond, plaatsvinden in het laatste weekeinde van juli. Solar, dat het eerste grote meerdaagse festival van het seizoen zou zijn, noemde de verplichte afgelasting "een mokerslag".

Het Dicky Woodstock Festival, dat een week later zou worden gehouden in Steenwijkerwold, maakte vrijdagavond meteen bekend dat de 32e editie nog een jaar opschuift. De tickets blijven geldig voor het plattelandsfeest, dat volgend jaar plaatsvindt op 4, 5 en 6 augustus. "We vinden het ontiegelijk jammer, maar het is niet anders."

De organisatie van Freshtival, voorzien in het weekend waarin de strengere coronamaatregelen aflopen, wacht de verdere details af. "Ook wij zijn verrast, teleurgesteld en verdrietig over hetgeen we zojuist hebben gehoord", laat de organisatie weten. "Vooralsnog vallen onze festivaldagen buiten de uitgesloten periode (14 en 15 augustus). We wachten heel even af tot we alle details hebben ontvangen. Op basis daarvan kunnen we een betere inschatting maken van de situatie."

Meer uit Politiek

Verbazing en hoongelach om 'gratis-bier-motie' van BBB en Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer reageert met grote verbazing op een motie van de BBB en Pieter Omtzigt, waarin wordt opgeroepen om het minimumloon "een beetje" te verhogen en dat te betalen vanuit de uitgaven van de Rijksbegroting. Dat de indieners niet helder maken hoe zij dit denken te betalen, vinden verschillende partijen oneerlijk naar de kiezer en bovendien 'gratis bier voor iedereen'. Onderbouwingen door Van der Plas waren weinig effectief: ze leidden tot nog meer opgetrokken wenkbrauwen of zelfs hoongelach.

5 uur geleden
Omtzigt vreest dat nieuwe belasting van links bedrijven wegjaagt

DEN HAAG (ANP) - Pieter Omtzigt vreest dat bedrijven vertrekken als zij een groot deel van de rekening moeten betalen voor het plan van GroenLinks-PvdA om het minimumloon en de kinderopvangtoeslag te verhogen. De samenwerkende linkse partijen willen het plan van 2 miljard euro betalen uit een nieuwe belasting voor bedrijven die hun eigen aandelen opkopen. Een meerderheid van de Kamer steunt het voorstel.

6 uur geleden
Kritiek op greep uit groeifonds voor koopkrachtmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Een aantal partijen vindt het onbegrijpelijk dat een Kamermeerderheid miljoenen uit het Nationaal Groeifonds wil halen om de aanstaande verhoging van brandstofaccijnzen tegen te houden. De VVD dient dat voorstel namens een meerderheid van de Kamer in, maar het was juist een liberale minister die indertijd met het voorstel kwam, benadrukt GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij steunt het investeringsfonds, maar dat kan beter afgeschaft worden "als het gewoon een grabbelton wordt", vindt hij.

7 uur geleden
Voor verkiezingen vier debatten over begrotingen vanwege armoede

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer gaat voor de verkiezingen van 22 november in debat over de begrotingen van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een meerderheid in het parlement heeft hier voor gestemd. Kamerleden vinden dat debatten over de gevolgen van deze begrotingen voor armoede niet kunnen wachten. Ook het fonds waaruit de besturen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden betaald, zal worden besproken.

7 uur geleden
Rutte: voor- én nadelen aan wensen van partijen, Kamer is aan zet

DEN HAAG (ANP) - De voorstellen die veel partijen op tafel hebben gelegd om in de begroting voor volgend jaar meer te doen voor bepaalde inkomensgroepen, "hebben allemaal voor- én nadelen", waarschuwt minister-president Mark Rutte. Hij benadrukt dat de Tweede Kamer erover gaat, nu het kabinet demissionair is.

10 uur geleden
GL en PvdA 'fuseren' in Zuid-Holland en zijn nu grootste partij

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks en PvdA hebben in de Provinciale Staten van Zuid-Holland hun fracties samengevoegd en zijn vanaf nu de grootste partij met negen zetels. Volgens GroenLinkser Sinan Özkaya, die fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA wordt, geeft dat 'verenigd links' meer slagkracht en invloed in de Staten. "We bundelen onze krachten en kunnen zo straks meer voor elkaar krijgen", aldus Özkaya, die de 'fusie' een "diepgewortelde wens" van de leden noemt.

12 uur geleden
D66'ers zetten gepasseerde Kamerleden alsnog op kandidatenlijst

DEN HAAG (ANP) - D66-leden hebben twee Kamerleden die niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen stonden, daar alsnog opgezet. Kiki Hagen komt op plek 38 van de lijst en Hind Dekker-Abdulaziz op plaats 46. Hagen haalde bij de vorige verkiezingen bijna 25.000 voorkeurstemmen, ruim genoeg voor een zetel.

12 uur geleden