Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog veel onduidelijk over fatale steekpartij 20-jarige Haagse man

Nog veel onduidelijk over fatale steekpartij 20-jarige Haagse man

DEN HAAG (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk wie eind vorig jaar de 20-jarige Bilal Aydin in Den Haag heeft doodgestoken. Twee 19-jarige mannen zitten vast op verdenking van (medeplegen van) doodslag, maar of zij hebben gestoken - en of een van hen de fatale steek in zijn wang heeft toegebracht - is niet bekend.

Tot nu toe zijn er veel verklaringen, maar niemand heeft met naam en toenaam willen verklaren wat zich echt heeft afgespeeld op 21 december op de hoek van de Goudriaankade en de Rijswijkseweg in Den Haag. Dat zei de officier van justitie woensdag tijdens de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Den Haag over deze zaak. Het lijkt erop dat het slachtoffer in een ruzie met een andere groep - voornamelijk bestaand uit leden van een Haagse rapgroep - verzeild is geraakt.

Door alle strenge coronamaatregelen mochten de verdachten niet in de rechtbank aanwezig zijn. Eduardo M. had - onder protest, benadrukte zijn advocaat - besloten zijn advocaat het woord namens hem te laten voeren. Gennaro van D. was via een telefonische verbinding aanwezig, maar die haperde continu. De rechtbank moest hem wel zo'n tien keer opnieuw bellen omdat de verbinding wegviel.

Onrust

Volgens de officier van justitie zou Van D. Aydin hebben vastgehouden terwijl hij gestoken werd. Van D. zei daarover dat het "nooit had mogen gebeuren". "Ik had niet de intentie om iemand om het leven te brengen." De advocaat van M. liet weten dat hij ontkent met de fatale steekpartij te maken te hebben.

Het dodelijke voorval zorgde voor onrust in de Haagse wijken. Via Snapchat werd massaal een foto van verdachte M. gedeeld en werd hij als dader aangewezen. Leden van de rapgroep werden bedreigd. Vele mensen liepen mee met een stille tocht voor het jonge slachtoffer.

Wanneer de zaak verdergaat, is onduidelijk. Beide verdachten blijven vooralsnog in de cel, bepaalde de rechtbank.

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

2 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

2 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

6 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

10 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

10 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

11 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

12 uur geleden