Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog twee jaar extra ruimte voor ongediplomeerden in kinderopvang

Nog twee jaar extra ruimte voor ongediplomeerden in kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - Kinderopvangorganisaties krijgen langer de ruimte om op iedere werknemer ook een medewerker in te zetten die nog in opleiding is. Demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) wil een regeling die dat mogelijk maakt verlengen tot medio 2026.

Normaal gesproken mag in de kinderopvang maximaal een op de drie medewerkers op een groep nog geen diploma hebben. De branche kampt evenwel met zulke grote tekorten en hoge werkdruk, dat toenmalig staatssecretaris Dennis Wiersma eind 2021 besloot tot deze coulanceregeling.

De regeling was oorspronkelijk ingesteld voor een halfjaar, maar de tekorten zijn zo hardnekkig dat die al eens met twee jaar is verlengd. Met een voorstel dat nu in consultatie is gegaan, wil de minister er dus nog twee jaar aan vastplakken. Uit onderzoek zijn "geen signalen" gekomen dat de kwaliteit van de kinderopvang eronder lijdt.

Meer uit Politiek

Van der Plas hoopt woensdag tot formatieakkoord te komen

DEN HAAG (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas is optimistisch over het formatieoverleg: ze hoopt dat de partijen woensdag nog tot een akkoord komen. Voorafgaand aan de derde sessie van de week zei de BBB-voorvrouw dat "ik er gewoon positief over ben. Dat is mijn perceptie".

27 minuten geleden
Wilders hoopt er nog deze week uit te komen aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - Wat PVV-leider Geert Wilders betreft, komen de vier partijen aan de formatietafel er binnen enkele dagen uit. "Ik hoop echt dat het deze week wel echt klaar moet zijn", zei hij. Maar het is onzeker of dat lukt. "Het is niet alleen afhankelijk van mij, we doen het met zijn vieren", aldus Wilders vlak voor een overleg met onderhandelaars van VVD, NSC, BBB en de informateurs.

36 minuten geleden
Kieskompas: eigenlijk moet ChristenUnie grootste partij zijn

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse kiezers zijn heel gematigd, veel gematigder dan de uitslagen van verkiezingen laten zien. Dat zegt directeur Willem Blanken van het Kieskompas. "Eigenlijk zou de ChristenUnie de grootste partij van Nederland moeten zijn. De partij heeft een sociale component en gaat over menslievendheid. Ze zijn gematigd en voorzichtig, ook over Europa. Die elementen vindt iedereen best prettig. De meeste mensen zitten ergens in het midden", aldus Blanken.

45 minuten geleden
Rutte raakt enige rivaal niet kwijt in race om NAVO-topbaan

WASHINGTON (ANP/RTR) - Mark Rutte raakt zijn enige rivaal in de race om het NAVO-leiderschap niet kwijt. De Roemeense president Klaus Iohannis benadrukte dat hij zich niet terugtrekt, hoewel vrijwel alle NAVO-lidstaten zich inmiddels achter de demissionaire premier hebben geschaard als opvolger van secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

12 uur geleden
Ook na weer dag onderhandelen nieuw kabinet nog niet in zicht

DEN HAAG (ANP) - Na opnieuw een lange dag van onderhandelingen is een kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB nog steeds niet in zicht. Of ze er met zijn vieren uitkomen, blijft wellicht tot 15 mei onzeker, zeiden de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol na afloop van de besprekingen tussen de partijleiders en hun secondanten. Dan moet het eindverslag van de informateurs naar de Tweede Kamer. "De tijd begint te dringen", zei Van Zwol. Ook Dijkgraaf zei dat de "tijd een beetje begint op te raken."

12 uur geleden
Rutte ziet nog geen groot grondoffensief in Rafah, is wel bezorgd

DEN HAAG (ANP) - De militaire operatie van Israƫl in Rafah in het zuiden van de Gazastrook is volgens demissionair premier Mark Rutte nog niet het grote grondoffensief dat al langer wordt aangekondigd. Wel heeft hij "hele grote zorgen" over de militaire operatie.

16 uur geleden
Rutte: nu Amalia zichtbaarder wordt, gaat ze meer kosten maken

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte begrijpt dat prinses Amalia vanaf 1 januari haar onkostenvergoeding van 1,5 miljoen per jaar niet meer gaat terugstorten. Ze wil het geld gebruiken voor het opbouwen van een secretariaat en reserveringen voor woon- en werkverblijf. "Haar studie vordert en ze wordt steeds zichtbaarder", zei Rutte in een toelichting aan de pers.

17 uur geleden