Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog steeds weinig vliegverkeer op Schiphol door corona

Nog steeds weinig vliegverkeer op Schiphol door corona

SCHIPHOL (ANP) - Het vliegverkeer op Schiphol lag in oktober opnieuw op een extreem laag niveau. Vanwege de coronapandemie bedroeg de hoeveelheid vluchten minder dan de helft vergeleken met een jaar terug. Daarbij kwam het aantal reizigers op jaarbasis 82 procent lager uit, op ruim 1,1 miljoen passagiers.

Hiermee was het beeld in oktober nog iets somberder dan in september, toen de terugval in passagiers bijna 80 procent bedroeg. Net zoals eerder dit jaar heeft de tweede golf van coronabesmettingen tot toegenomen reisrestricties en afgenomen reisbereidheid geleid. Gedurende oktober is het aantal vluchten en passagiers daarom geleidelijk afgenomen. De drukste dag van de maand telde 748 vliegtuigbewegingen en bijna 48.000 passagiers, terwijl de rustigste dag 491 vliegtuigbewegingen en nog geen 25.000 passagiers telde.

Er waren vorige maand in totaal 19.614 vluchten. Het aantal vrachtvluchten zat wel duidelijk in de lift. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal intercontinentale vliegbewegingen minder hard daalde dan het aantal Europese vliegbewegingen. De vrachtvluchten gingen vooral richting Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Meer uit Financieel

FNV: pervers financieel spel over ruggen medewerkers Big Bazar

UTRECHT (ANP) - De eigenaren van Big Bazar en moederbedrijf Mirage Retail Group spelen een pervers financieel spel ten koste van de medewerkers, zegt FNV-bestuurster Linda Vermeulen nadat Big Bazar dinsdag failliet is verklaard. De ongeveer 1300 medewerkers van de koopjesketen zijn daarmee waarschijnlijk hun baan kwijt.

20 minuten geleden
Tesla omlaag op Wall Street na nieuws Europese Commissie

NEW YORK (ANP) - Tesla hoorde dinsdag bij de verliezers op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten nieuws dat de Europese Commissie, naast Chinese autofabrikanten, ook wil onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers oneerlijke subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China.

42 minuten geleden
Britse waterbedrijven moeten klanten 114 miljoen pond terugbetalen

LONDEN (ANP/RTR) - Verschillende waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk moeten hun klanten 114 miljoen pond (omgerekend 131 miljoen euro) terugbetalen. De bedrijven uit Engeland en Wales hebben bepaalde doelstellingen niet gehaald, meldt toezichthouder Ofwat dinsdag. De terugbetaling zal met de waterrekeningen van volgend jaar worden verrekend.

2 uur geleden
Touroperator Vacansoleil op rand van faillissement

EINDHOVEN (ANP) - Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

2 uur geleden
Prijsstijgingen landbouwproducten in EU zwakken af

LUXEMBURG (ANP) - De prijzen van landbouwproducten in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal van dit jaar veel minder sterk gestegen. De wereldmarkt komt tot bedaren na de scherpe prijsstijgingen van de afgelopen tijd, maakt het Europese statistiekbureau Eurostat op uit de cijfers.

3 uur geleden
Reuters: Fransen beoordelen update om stralingsprobleem iPhone 12

PARIJS (ANP) - De Franse overheid beoordeelt een software-update voor de iPhone 12 die Apple beschikbaar stelt, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. Onlangs stelde een toezichthouder in Frankrijk vast dat de elektromagnetische straling van dit type smartphone te hoog is, waarna een tijdelijk verkoopverbod inging. De update die nu bij het ministerie voor Digitale Zaken voorligt, moet dit probleem verhelpen.

3 uur geleden
EU-chef: ook Tesla onderzoeken op Chinese subsidies stekkerauto's

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil, naast Chinese autofabrikanten, ook onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers oneerlijke subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China. Dat zegt Eurocommissaris voor Handel, Valdis Dombrovskis, in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Brussel kondigde het onderzoek eerder deze maand aan, uit angst dat de financiële steun nadelig kan zijn voor de Europese industrie.

3 uur geleden