Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

Een 71-jarige man verloor maandagavond in de deelstaat Baden-Württemberg de controle over het stuur en reed in op een tegenligger. In de deelstaat Rijnland-Palts verongelukte een 54-jarige bestuurder. De sneeuwval veroorzaakt ook problemen op wegen in onder meer de regio Berlijn en de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. Op meerdere plekken valt het openbaar vervoer uit of zijn er vertragingen.

In een westelijk district in de deelstaat Hessen kwamen maandag honderd mensen op de weg vast te zitten. Zij werden door de autoriteiten uit hun auto's gehaald en naar onder meer hotels gebracht. De lokale autoriteiten daar zeggen dat mensen dinsdag het beste thuis kunnen blijven. In Wiesbaden moesten 55 personen noodgedwongen de nacht doorbrengen op een school. Onder hen waren 27 leerlingen.

De Duitse meteorologische dienst verwacht dat het dinsdag opnieuw zal sneeuwen in een groot deel van Duitsland en dat de weersomstandigheden de komende dagen niet veel veranderen. Voor bijna heel Duitsland gelden momenteel weerswaarschuwingen, met name voor gladheid. Volgens de krant Berliner Morgenpost zal dinsdag in Berlijn ongeveer 5 centimeter sneeuw op de grond blijven liggen.

Meer uit Buitenland

Oekraïne heeft plannen voor nieuw tegenoffensief

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne heeft duidelijke plannen voor een nieuw tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten, zei president Volodymyr Zelensky in een persconferentie op zondag. Ook zei hij dat de plannen voor het tegenoffensief vorig jaar waren gelekt naar het Kremlin.

57 minuten geleden
Zelensky: 31.000 Oekraïense soldaten dood in oorlog met Rusland

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - Zo'n 31.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen in de oorlog met Rusland, zei president Volodymyr Zelensky zondag. Het is opvallend dat de president het cijfer noemt. De regering in Kyiv zegt vrijwel nooit iets over het aantal omgekomen militairen.

58 minuten geleden
Oekraïne: ruim 120.000 Russische oorlogsmisdaden gedocumenteerd

KYIV (ANP/DPA) - Oekraïense aanklagers hebben sinds de invasie van februari 2022 meer dan 120.000 gevallen van oorlogsmisdaden door Russische troepen geregistreerd. Dat zei procureur-generaal Andriy Kostin op het Oekraïne 2024-forum in Kyiv. "Er is geen misdaad die de Russen niet hebben begaan tijdens deze oorlog. Oekraïense rechtbanken hebben tijdens de oorlog al tachtig vonnissen uitgesproken."

2 uur geleden
Opnieuw Oekraïens graan geloosd uit treinwagons in Polen

KYIV (ANP/RTR) - Zo'n 160 ton aan Oekraïens graan is geloosd bij een Pools treinstation, schrijft de Oekraïense minister van Infrastructuur Oleksandr Koebrakov op X. De minister spreekt van een daad van "vandalisme" en van "straffeloosheid en onverantwoordelijkheid".

3 uur geleden
Oekraïne staat later mogelijk open voor vredesoverleg met Rusland

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne en landen die Oekraïne steunen zouden Rusland in de toekomst misschien kunnen uitnodigen voor een vredestop. Dat heeft Andri Jermak, de stafchef van president Volodymyr Zelensky, gezegd. Tot nu toe weigert Oekraïne met Rusland te spreken zolang er nog Russen op Oekraïens grondgebied zijn.

4 uur geleden
Duitsland belooft Oekraïne 100 miljoen euro extra steun

MYKOLAJIV (ANP/DPA/AFP) - Duitsland geeft Oekraïne nog eens 100 miljoen euro extra voor humanitaire hulp. Het geld is bestemd voor de watervoorziening, ziekenhuizen en huisvesting, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock tijdens een bezoek aan de stad Mykolajiv.

5 uur geleden
Bronnen: deze week gesprekken in Qatar over oorlog Gaza

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - Gesprekken tussen Israël en Hamas over een staakt-het-vuren moeten nog deze week plaatsvinden in Qatar. Dat hebben bronnen bij de Egyptische veiligheidsdiensten gemeld aan persbureau Reuters. Het Israëlische oorlogskabinet besloot zaterdag om onderhandelaars naar de gesprekken te sturen.

6 uur geleden