Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog steeds hinder op spoor door kapotte bovenleiding

Nog steeds hinder op spoor door kapotte bovenleiding

UTRECHT (ANP) - Een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe zorgt ook donderdagmiddag nog voor veel hinder op het spoor. ProRail verwacht dat de bovenleiding rond 18.00 uur hersteld is. Door de breuk is er sinds donderdagochtend geen treinverkeer tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Goederentreinen die absoluut niet kunnen wachten worden omgeleid, onder meer via Utrecht.

Doordat de goederentreinen worden omgeleid, vallen er reizigerstreinen uit op andere trajecten, zoals tussen Utrecht en Eindhoven en Rotterdam. "Dat is natuurlijk vervelend voor reizigers", aldus ProRail. "Spoorgoederenvervoer is echter belangrijk. Er kunnen bijvoorbeeld ziekenhuizen van afhankelijk zijn, of andere vitale maatschappelijke belangen mee zijn gemoeid."

Het plan was om bussen in te zetten voor reizigers vanaf Dordrecht, maar dat is niet mogelijk door capaciteitsproblemen bij de busmaatschappij, meldde een woordvoerder van de NS eerder al. De enige optie is daardoor omreizen via Rotterdam en Breda, en dat levert "veel extra reistijd" op, aldus de woordvoerder die het "heel vervelend" vindt voor de gedupeerde reizigers.

Er waren ook andere problemen op het spoor. Door een aanrijding reden er lange tijd geen treinen tussen Utrecht en Gouda. Daar neemt de vertraging inmiddels af, aldus NS. Ook in Amsterdam zijn er problemen in het openbaar vervoer: al de hele dag rijden er minder metro's op de Noord/Zuid-lijn door een kapotte bovenleiding.

Meer uit Binnenland

Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

13 minuten geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

46 minuten geleden
Drukte met fans bij trams naar Volksparkstadion

HAMBURG (ANP) - Duizenden supporters zijn op weg naar het Volksparkstadion in Hamburg waar het Nederlands elftal om 15.00 uur aftrapt voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Het overgrote deel reist met de tram, omdat het stadion op enkele kilometers van het fanplein ligt. Daar eindigde rond 11.30 uur de fanmars. Supporters zonder kaartje kunnen op het plein de wedstrijd volgen op een groot scherm.

1 uur geleden
Duizenden Oranjefans lopen mars door Hamburg

HAMBURG (ANP) - Duizenden Oranjefans hebben zondagochtend een mars gelopen door Hamburg, voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal. Oranje trapt om 15.00 uur af tegen Polen. Volgens de organisatie hebben 40.000 mensen meegelopen met de mars.

2 uur geleden
Recordaantal lopers Nacht van de Vluchteling ondanks gure wind

AMSTERDAM (ANP) - Hartverwarmend, zo noemt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling de afgelopen Nacht van de Vluchteling zondagochtend. Een recordaantal van zo'n 7000 lopers heeft ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Zij hebben "dwars door de nacht en de gure wind heen, letterlijk en figuurlijk, aandacht gevraagd voor vluchtelingen en geld bij elkaar gebracht", aldus Ceelen.

2 uur geleden
Armin van Buuren en Chef'Special warmen Oranjefans op met EK-lied

HAMBURG (ANP) - Armin van Buuren en Chef'Special hebben zondagochtend met hun speciale EK-lied Larger Than Life de menigte op het fanplein in Hamburg opgewarmd voor de mars door de stad en de eerste groepswedstrijd van Oranje.

3 uur geleden
Fanzone Hamburg opent deuren, eerste Oranjefans naar binnen

HAMBURG (ANP) - De eerste fans van het Nederlands elftal hebben zich zondagochtend gemeld bij de fanzone in Hamburg. Rond 08.45 uur gingen de hekken van het plein open. Toen stonden enkele honderden fans al te wachten. Bezoekers worden gefouilleerd voor ze naar binnen mogen.

4 uur geleden