Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nog steeds geen effect latere avondklok in ziekenhuizen'

'Nog steeds geen effect latere avondklok in ziekenhuizen'

ZEIST (ANP) - Het later laten ingaan van de avondklok, eind maart van 21.00 naar 22.00 uur, heeft voor de ziekenhuizen nog steeds geen effect teweeggebracht. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), maandag in reactie op berichten over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. Ook het afschaffen van de avondklok wordt daarbij als optie genoemd.

Kuipers zei wel dat versoepelingen stapsgewijs moeten worden ingevoerd. De ruimte is volgens hem nog beperkt vanwege het hoge aantal besmettingen.

Hij wilde niets zeggen over specifieke experimenten, zoals de 538 Oranjedag in Breda, waar afgelopen dagen veel kritiek over ontstond. Het evenement met 10.000 mensen is volgens de ondertekenaars van een petitie "een slag in het gezicht van de zorgverleners".

Als je wilt versoepelen moet je experimenteren, zegt Kuipers maandag, "en dat moet je zo gecontroleerd mogelijk doen". Het brengt immers risico 's met zich mee. Hij heeft de indruk dat dat ook gebeurt "uit wat ik zie en lees en hoor". Experimenteren kan volgens hem ook alleen nu het virus onder ons is, want in veiliger tijden leer je er niks van "en we hebben de kennis nodig".

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

theovh 3 weken geleden
Misschien eerst onderzoek naar het effect als de avondklok er niet was geweest voordat door de heer Kuijpers een dergelijke conclusie wordt getrokken. Overigens wat draagt z'n opmerking bij aan de totale discussie. Als het bedoeld is als ondersteuning aan het kabinet zou ik zeggen meneer Kuijpers communiceer met je kompanen van het RIVM wordt het voor de gewone burger net als ik lekker gestroomlijnd.

Meer uit Binnenland

Tachtig arrestaties rond degradatieduel ADO-Willem II

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij het Cars Jeans Stadion in Den Haag ruim 80 aanhoudingen verricht rond de wedstrijd ADO Den Haag-Willem II. Het gaat volgens de politie vooral om mensen die bij herhaling geen gehoor gaven aan de oproep om weg te gaan bij het stadion.

7 uur geleden
Tientallen supporters aangehouden bij ADO-stadion Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Tientallen supporters van ADO Den Haag zijn donderdag aangehouden bij het ADO-voetbalstadion. Ze maakten deel uit van twee groepen supporters die weigerden gehoor te geven aan bevelen om weg te gaan, meldt de politie.

12 uur geleden
Festival Defqon.1 duurt volgend jaar vier dagen

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Het Nederlandse dancefestival Defqon.1 zal voor het eerst vier dagen duren. De organisatie van het grootste hardstyle-evenement van de wereld heeft donderdag bekendgemaakt een extra dag toe te voegen aan de 18e editie van volgend jaar. Het feest in Biddinghuizen duurt nu van 23 tot en met 26 juni.

14 uur geleden
Van Haga wil geen taboes doorbreken zoals Baudet

DEN HAAG (ANP) - Wybren van Haga splitste zich donderdag met twee andere Kamerleden af van de fractie van Forum voor Democratie (FVD). Van Haga wil niet zoals FVD-voorman Thierry Baudet taboes doorbreken in de politiek. "Bij sommige taboes wordt het heel pijnlijk", zegt Van Haga tegen het ANP.

14 uur geleden
Songfestival voorzien van gebarentolken en audiodescriptie

ROTTERDAM (ANP) - Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy is volgende week ook te volgen voor mensen die niet of slecht kunnen zien of horen. De shows worden voorzien van gebarentolken, dansers die de liedjes uitbeelden en audiodescriptie, waarbij een stem beschrijft wat er te zien is. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

15 uur geleden
Bonaire versoepelt de coronamaatregelen

KRALENDIJK (ANP) - Bonaire gaat donderdag de coronamaatregelen versoepelen. Dat heeft gezaghebber Edison Rijna bekendgemaakt. Op het eiland is het aantal met corona besmette personen gedaald naar tien. Er zijn geen mensen met het virus meer in het ziekenhuis opgenomen.

21 uur geleden
Suikerfeest door corona opnieuw in kleine kring

DEN HAAG (ANP) - De islamitische vastenmaand ramadan zit erop. Moslims over de hele wereld mogen overdag weer eten, drinken en roken. Het einde van het vasten vieren ze met Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest genoemd.

22 uur geleden