Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog nooit zoveel uitgegeven aan voetbaltransfers als in januari

Nog nooit zoveel uitgegeven aan voetbaltransfers als in januari

ZÜRICH (ANP) - Voetbalclubs hebben afgelopen maand een recordbedrag uitgegeven aan transfers. De totale uitgaven in het mannenvoetbal kwamen uit op een kleine 1,6 miljard dollar, ruim 200 miljoen meer dan het oude winterse record van januari 2018. Meer dan de helft van de betaalde transfersommen kwam voor de rekening van Engelse clubs, meldt de internationale voetbalbond FIFA.

Mogelijk speelde mee dat anders dan bij andere winterse transferperiodes het WK nu net was afgelopen. Ook is de voetbalwereld steeds verder in zijn herstel van de coronacrisis. Vorig jaar januari lagen de transferuitgaven op net iets meer dan 1 miljard dollar, omgerekend zo’n 930 miljoen euro.

Met name Chelsea baarde opzien met zo'n 300 miljoen euro aan transferuitgaven. In totaal waren er bijna 4400 internationale transfers in het mannenvoetbal, ook een nieuw record.

Ook bij de vrouwen was sprake van een record, maar kwamen de uitgaven met een kleine 800.000 dollar toch fors lager uit. Er waren 341 internationale transfers. Colombiaanse clubs trokken de meeste speelsters aan, 35.

Meer uit Voetbal

Voetbalster Roord terug bij Oranje, geblesseerde Groenen ontbreekt

ZEIST (ANP) - Voetbalster Jackie Groenen ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Polen. De speelster van Paris Saint-Germain is vanwege een blessure niet inzetbaar. Bondscoach Andries Jonker heeft Jill Roord wel weer opgeroepen.

7 minuten geleden
SC Cambuur zegt contract zeven spelers op en licht optie Uldrikis

LEEUWARDEN (ANP) - SC Cambuur heeft van zeven spelers uit de selectie het contract formeel opgezegd. Het gaat om Calvin Mac-Intosch, Doke Schmidt, Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen, David Sambissa en Robin Maulun. Van Maxim Gullit wordt de optie voor nog een seizoen niet gelicht.

31 minuten geleden
Go Ahead - RKC na afgelasting door sneeuw op 19 april ingehaald

ZEIST (ANP) - De competitiewedstrijd Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk wordt op woensdagavond 19 april (18.45) uur ingehaald. Het duel werd op vrijdagavond 10 maart op het laatste moment afgelast omdat het veld in Deventer door de sneeuwval onbespeelbaar was.

46 minuten geleden
El Yaakoubi geen captain Excelsior meer na weigeren OneLove-band

ROTTERDAM (ANP) - Redouan El Yaakoubi is niet langer de aanvoerder van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior. Dat besluit is genomen omdat de 27-jarige verdediger eerder deze maand had geweigerd de speciale OneLove-band te dragen. Die aanvoerdersband maakte deel uit van een actie van de KNVB tegen racisme en discriminatie, in welke vorm dan ook.

1 uur geleden
Blatter niet vervolgd voor 'crimineel mismanagement' FIFA Museum

GENEVE (ANP) - Voormalig FIFA-voorzitter Joseph Blatter wordt niet vervolgd voor "crimineel mismanagement" met betrekking tot het FIFA Museum. Volgens het openbaar ministerie is niet bewezen dat er onder Blatter wanbeleid is gevoerd en is het onderzoek gestopt.

1 uur geleden
Britse bondscoach Wiegman rekent niet op Mead bij WK voetbal

LONDEN (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman van de Engelse voetbalsters rekent bij het WK in juli niet op aanvaller Beth Mead. De speelster kampt met een zware knieblessure. "Alleen als er een wonder gebeurt en haar herstel razendsnel gaat, is er misschien nog iets mogelijk. Maar ik verwacht niet dat dit gaat gebeuren", aldus Wiegman.

1 uur geleden
Afscheid van Slegers zondagavond in stadion van PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV organiseert zondagavond in het Philips Stadion een afscheid voor Thijs Slegers. De perschef van de Eindhovense club overleed recent op 46-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie.

2 uur geleden