Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog meer bloemen voor Peter R. de Vries op plek schietincident

Nog meer bloemen voor Peter R. de Vries op plek schietincident

AMSTERDAM (ANP) - Op de plek waar vorige week Peter R. de Vries werd neergeschoten, is het donderdagmiddag een komen en gaan van mensen. Ze leggen nog meer bloemen neer, nadat bekend is geworden dat de misdaadverslaggever is overleden.

Ook zijn er veel vertegenwoordigers van de media naar de Lange Leidsedwarsstraat gekomen. Op de plek waar De Vries vorige week dinsdag onder vuur werd genomen, ligt achter hekken een enorme bloemenzee.

Sommige mensen zijn zichtbaar geƫmotioneerd, zoals een agent die samen met twee collega's een bos bloemen neerlegt. Ook Martin uit Amsterdam heeft een boeket meegenomen. Hij is aangeslagen door het laatste nieuws. "Het doet me iets, ik heb dit nog nooit zo gevoeld. Ik vind het onbegrijpelijk, kan het niet bevatten", reageert hij.

Onwerkelijk

De vriendinnen Chanel Chakawri en Indira van den Busken uit Alkmaar hebben ook bloemen neergelegd. Ze zijn een nachtje in Amsterdam en hoorden het bericht over het overlijden op hun hotelkamer. "Ik ben jarig vandaag en was in een leuke mood", zegt Chakawri. "Toen ik het nieuws hoorde, dacht ik: nee, hou op. Zo onwerkelijk, ik moest bijna huilen." Haar vriendin vult aan: "We zijn hier uit respect. Dit is het laatste wat je voor iemand kunt doen. Hij heeft zoveel gedaan voor het land."

De misdaadverslaggever had vorige week dinsdagavond net de studio van RTL Boulevard verlaten - waar hij te gast was - toen hij op straat werd neergeschoten.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer in regio Amsterdam vanaf 20.00 uur weer mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen vanaf 20.00 uur weer gaan rijden. Dat meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

27 minuten geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

1 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

2 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

5 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

7 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

7 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

8 uur geleden