Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog geen lege schappen bij winkelketens door coronavirus

Nog geen lege schappen bij winkelketens door coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens Blokker, Action en HEMA hebben nog geen lege schappen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Blokker verwacht vlak voor de zomer wel problemen voor sommige producten. HEMA en Action deden nog geen uitspraken over de situatie in de komende maanden.

Het gaat bij Blokker om een klein deel van het assortiment dat problematisch is, vertelt Hans Danhof, die verantwoordelijk is voor de toelevering van producten. Hij wil niet zeggen om welke producten het gaat. "We doen geen uitspraken over de artikelen. Dat kan juist de leegloop van die producten versnellen", aldus Danhof.

Danhof benadrukt dat er waar mogelijk naar vervangers wordt gezocht uit het bestaande productenaanbod. "Wij hebben vaak niet één airfryer, maar meerdere van A- en B-merken." Verder legt Blokker tijdelijk voor al zijn producten extra voorraden aan, met het oog op mogelijk wegvallen van productielijnen.

Action heeft genoeg

Winkelketen Action zegt voorlopig genoeg producten op voorraad te hebben. Er is geen noodzaak om naar leveranciers in andere landen dan China uit te wijken. Action houdt de situatie scherp in de gaten en staat in nauw contact met zijn leveranciers.

HEMA heeft momenteel geen problemen met de levering van zijn producten, legt een woordvoerster uit. Wel maakt de winkelketen zich zorgen over de gezondheid van zijn personeel in China. HEMA heeft in het land zo'n zestig medewerkers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Frankrijk dwingt Google te betalen voor herpubliceren van nieuws

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse mededingingsautoriteit draagt Alphabet, het moederbedrijf van Google, op om uitgevers en nieuwsmedia te betalen voor het publiceren van kopij op Google. Alphabet heeft drie maanden om akkoorden over vergoedingen te sluiten met de Franse nieuwsmediabedrijven.

38 minuten geleden
'Nederland moet zich meer richten op huren'

AMSTERDAM (ANP) - Nederland is jarenlang veel te sterk gericht geweest op het hebben van een eigen huis. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) valt de vrije huursector tussen wal en schip en zouden er veel meer huurhuizen bij moeten komen.

58 minuten geleden
Toezichthouder AFM waarschuwt voor oplichters in crisistijd

AMSTERDAM (ANP) - Oplichters grijpen de coronacrisis aan om mensen te duperen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder roept mensen op extra alert te zijn op schijnbaar aantrekkelijke beleggings- en leningsaanbiedingen, phishing en andere vormen van oplichting.

1 uur geleden
Europese beurzen zien winsten teruglopen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zagen donderdag de winsten teruglopen. Beleggers bleven voorzichtig voorafgaand aan het lange paasweekeinde. Daarnaast werd uitgekeken naar de wekelijkse Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen twee weken een historische toename lieten zien door de coronacrisis. De hoop op een afvlakking van de coronapandemie en een einde aan de prijzenoorlog in de oliesector boden daarentegen steun aan de handel.

1 uur geleden
Damrak op winst richting paasweekeinde

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag verder vooruit. Ook de andere Europese beurzen wonnen terrein op de laatste handelsdag voor het lange paasweekeinde. Beleggers keken vooral uit naar de wekelijkse Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen twee weken een historische toename lieten zien door de coronacrisis. Ook werd gehoopt op een afvlakking van de coronapandemie en een einde aan de prijzenoorlog in de oliesector.

4 uur geleden
Rabobank: economie krimpt met 5 procent door coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie zal dit jaar naar verwachting met 5 procent krimpen als gevolg van de coronacrisis, schrijft Rabobank in een rapport. Daarbij wordt aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld.

4 uur geleden
Nikkei staakt winstreeks in hogere regio

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan staakte donderdag een vierdaagse winstreeks. De andere beurzen in de Aziatische regio gingen vooruit. De hoop dat de coronapandemie de piek nadert en dat overheden meer steunmaatregelen zullen nemen zorgden voor enig optimisme. Positieve geluiden over een mogelijke deal van de OPEC en andere olielanden om de productie te verlagen bood eveneens steun aan de handel. Daarnaast werd uitgekeken naar de Amerikaanse wekelijkse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen twee weken al een historische toename lieten zien vanwege de coronacrisis.

4 uur geleden