Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nog geen kwart van mensen met beperking is gevaccineerd'

'Nog geen kwart van mensen met beperking is gevaccineerd'

DEN HAAG (ANP) - Hoewel er al een maand geleden begonnen is met het inenten van mensen met een geestelijke beperking, is tot nu toe nog geen kwart van deze kwetsbare groep tegen corona gevaccineerd. Dat gaat te langzaam, waarschuwt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

"Een van de meest kwetsbare groepen van de samenleving blijft hierdoor te lang onbeschermd", aldus de belangenorganisatie. VGN wijst er ook op dat de zorgmedewerkers die hen begeleiden en behandelen nog steeds vooraan in de rij staan om gevaccineerd te worden, maar steeds moeten plaatsmaken voor andere groepen.

Volgens de vereniging heeft dit grote gevolgen voor de continuïteit van de te leveren zorg. "Het ziekteverzuim is hoger dan in de ziekenhuizen en de uitval groot. Er bereiken ons al berichten van besmette medewerkers die doorwerken", aldus de Gehandicaptenzorg. Vooral door de opmars van de Britse mutant loopt het ziekteverzuim volgens VGN bij veel instellingen snel op.

Afstand houden

De organisatie wijst er ook op dat 1,5 meter afstand houden voor mensen met een geestelijke beperking heel erg lastig is. "Onze cliënten kunnen niet met het begrip omgaan of kunnen deze regels eenvoudig fysiek niet aan."

De Tweede Kamer debatteert donderdag over het vaccinatiebeleid.

Meer uit Binnenland

Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

1 minuut geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

12 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

29 minuten geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

57 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

1 uur geleden
Aboutaleb na bezoek wijkcentrum: mensen hebben het niet meer

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan een wijkcentrum bij het Heiman Dullaertplein, waar eerder op donderdag een 39-jarige vrouw werd doodgeschoten en haar 14-jarige dochter dodelijk werd verwond. Mensen die in hetzelfde blok wonen, kunnen donderdagavond niet terug naar huis. Zij worden opgevangen in hotels, zegt Aboutaleb.

1 uur geleden
Experiment met digitale meldplicht moet dit najaar beginnen

DEN HAAG (ANP) - Het experiment met een digitale meldplicht voor voetbalhooligans met een stadionverbod moet snel beginnen, schrijft demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. "Ik koers erop dit najaar te starten." Dat gebeurt in drie gemeenten die ze nog niet in de brief bekendmaakt.

1 uur geleden