Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog geen duidelijkheid over mogelijke rol tweede man in zaak-Gino

Nog geen duidelijkheid over mogelijke rol tweede man in zaak-Gino

MAASTRICHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft nog niet besloten of de man die in juni werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van de Limburgse Gino (9) vervolgd gaat worden. Gebleken is niet dat de verdachte, Youri F., de avond van de verdwijning en dood van het kind "ergens anders is geweest dan thuis", zei het OM bij de vijfde niet-inhoudelijke zitting in de zaak tegen hoofdverdachte Donny M.

M. heeft eerder bekend dat hij het kind vorig jaar juni heeft ontvoerd, misbruikt en gedood. De onlangs opgepakte F. (21) is een voormalige vriend van M. Hij kwam in beeld nadat zijn vingerafdrukken op een vuilniszak zijn gevonden die is aangetroffen bij het lichaam van Gino. F. wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het ontvoeren, misbruiken en het doden van het kind. Hij zit momenteel ook niet vast.

De man kwam vaker bij Donny M. (23) over de vloer, wat een verklaring kan zijn voor de aanwezigheid van zijn sporen. Hij zei namelijk dat M. op een eerder moment vuilniszakken van hem wilde hebben om zijn ramen mee te bedekken. In een recent verhoor heeft Donny M. verklaard dat F. hem niet heeft geholpen bij het wegmaken van het lichaam. Ook F. zelf ontkent betrokkenheid.

Camerabeelden

Het OM legde woensdag uit dat camerabeelden zijn nagekeken. Het gaat om een camera waarin je in de linkerbovenhoek in de verte een speeltuin achter de woning van M. in Geleen ziet. Op de beelden lijkt op 1 juni 2022, de dag van de verdwijning van Gino, in de avond een persoon in beeld te verschijnen die wat langzamer loopt. Het kan zijn dat het hier gaat om M. die het lichaam van het jongetje tilt, schetst de officier van justitie. Dat zou ook passen bij de verklaring die M. heeft afgelegd. Er lijkt op die beelden geen tweede verdachte te zijn.

Er wordt nog geprobeerd te beelden te verbeteren. Zo kun je geen personen herkennen, alleen schimmen zijn te zien. Al met al schetste het OM dat het nog "te vroeg is om een standpunt in te nemen" over de mogelijke betrokkenheid van de tweede verdachte.

Onderbuikgevoel

Advocaat Phil Boonen zei namens de nabestaanden dat het "onderbuikgevoel blijft" dat M. hulp gehad moet hebben bij het verbergen van het lichaam, maar dat het erop lijkt dat er geen tweede verdachte is.

De volgende zitting, opnieuw een niet-inhoudelijke, vindt plaats op 30 oktober.

Meer uit Binnenland

Bijna 8000 bezoekers voor Europaparty zonder Nikkie en Joost

LEEUWARDEN (ANP) - Het grote songfestivalfeest Europaparty in het centrum van Leeuwarden trok zaterdagavond op het drukste punt ongeveer 5500 bezoekers. Dit meldt een woordvoerster van de organisatie.

5 minuten geleden
NPO maakt mede namens AVROTROS bezwaar tegen diskwalificatie Klein

MALMÖ (ANP) - De NPO heeft mede namens omroep AVROTROS bezwaar gemaakt tegen de diskwalificatie van Joost Klein. Dat heeft de publieke omroep zaterdagavond laten weten. Het bezwaar is kort voor de start van de finale ingediend.

5 minuten geleden
Universiteit van Amsterdam maandag weer open

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) opent komende maandag haar gebouwen weer, nadat die door acties vier dagen lang gesloten zijn geweest. Colleges en onderzoek kunnen vanaf maandag weer doorgaan, maakte de universiteit zaterdag bekend.

29 minuten geleden
Zo'n 50 Gaza-demonstranten nabij songfestivalfeest Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Zo'n vijftig mensen voeren zaterdagavond in Leeuwarden actie in het kader van Fryslan foar Palestina. Ze dragen Palestijnse vlaggen en scanderen onder meer "Nederland financiert, Israël bombardeert". Op het plein staan krijttekeningen van Palestijnse vlaggen en met verf gespoten teksten als "Palestina will be free" "en Free free Palestine".

42 minuten geleden
AVROTROS doet niets met Nederlandse punten: EBU moet het oplossen

MALMÖ/LEEUWARDEN (ANP) - De Nederlandse punten van de jury worden zaterdagavond niet door iemand van AVROTROS gepresenteerd. De omroep laat desgevraagd weten dat organisator European Broadcasting Union "het zelf moet oplossen".

55 minuten geleden
EBU: cameravrouw heeft ander verhaal over voorval Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De cameravrouw heeft een "ander verhaal" over het voorval met Joost Klein. Dat zegt Noel Curran, directeur-generaal van de European Broadcasting Union (EBU), tegen de Zweedse radiozender Sveriges Radio. Wat haar verhaal dan is, deelt hij niet.

56 minuten geleden
Israëlische deelneemster ook bij songfestivalfinale uitgejoeld

MALMÖ (ANP) - De Israëlische zangeres Eden Golan is zaterdagavond ook tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival uitgejoeld. Vanuit het perscentrum was duidelijk gefluit en hard boegeroep te horen. In de uitzending kwam dat minder door, omdat er een bandje met applaus loopt.

1 uur geleden