Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog geen duidelijkheid over internationale treinen op stakingsdag

Nog geen duidelijkheid over internationale treinen op stakingsdag

UTRECHT (ANP) - De NS kan nog niet zeggen welke gevolgen de personeelsstaking die voor vrijdag gepland staat zal hebben voor de internationale treinen. "We zijn druk aan het bekijken wat er mogelijk is", laat een woordvoerster weten. Ze verwacht dat er donderdag in de loop van de dag duidelijkheid komt voor reizigers. Dat geldt ook voor de lijn tussen Amsterdam Centraal en Schiphol, waar tijdens de grote staking van vorige week wel treinen bleven rijden.

NS-personeel in de regio's west en noordwest is nog steeds van plan om het werk vrijdag neer te leggen, ook al hebben de vakbonden toegezegd dat ze wel weer met de NS willen praten over hun arbeidsvoorwaarden. Het spoorbedrijf deed dinsdag een nieuw cao-voorstel. Dat bevat onder meer een loonsverhoging van 5 procent per 1 juli, met terugwerkende kracht dus, en nog eens 2,5 procent begin volgend jaar. Vakbond FNV heeft gezegd dat de NS-directie nog "flinke stappen moet maken".

Tijdens de vorige staking die landelijk het treinverkeer tot stilstand bracht, bleven treinen van Thalys en Eurostar naar Parijs en Londen buiten schot. Voor treinen naar Brussel, Berlijn, Zwitserland en Oostenrijk waren er wel gevolgen. Die stopten vanwege de acties niet op diverse stations waar ze normaal wel stoppen.

Meer uit Binnenland

Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

3 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

5 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

6 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

6 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

9 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

12 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

1 dag geleden