Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog enkele honderden mensen op Museumplein

Nog enkele honderden mensen op Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Nog enkele honderden mensen zijn aanwezig op het Museumplein in Amsterdam om te protesteren tegen het coronabeleid. Daar geldt sinds het begin van de middag een noodbevel, wat inhoudt dat niemand zich daar op het plein mag begeven. Er staan nog ongeveer twee- tot driehonderd mensen in het donker.

Nadat burgemeester Femke Halsema van Amsterdam het noodbevel had afgegeven en de mobiele eenheid het plein zondagmiddag schoonveegde, liep een groot deel van de aanwezigen naar het Westerpark. Daar hield Forum voor Democratie de aftrap voor de campagne van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Rond dat tijdstip zou een verfbom zijn gegooid tegen de deur van het partijkantoor van Forum voor Democratie aan de Amsterdamse Herengracht. De partij zegt aangifte te doen en deelt op Twitter ook de bewakingsbeelden van het incident.

De mobiele eenheid van de politie is nog aanwezig op het Museumplein. Woordvoerders van de politie en de gemeente doen geen mededelingen of er nog wordt ingegrepen. Over het aantal arrestaties zegt de politie evenmin iets, omdat dit aantal oploopt.

Vooralsnog is de sfeer op het Museumplein gemoedelijk. Langs het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum staan mensen in het donker te praten en te eten en er klinkt muziek. Politieagenten staan ook te praten met demonstranten.

Meer uit Binnenland

Media Brazilië melden vondst lichaamsdelen vermiste Nederlandse

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36), melden Braziliaanse media. Ze verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk. Volgens de verschillende media in het land heeft forensisch onderzoek uitgewezen dat het gaat om de vermiste vrouw.

21 minuten geleden
Jongens (16, 19) verdacht van plannen terroristische aanslag

EINDHOVEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hun aanhouding houdt verband met een zaak in België waar op 4 mei zeven verdachten werden opgepakt die mogelijk een terreuraanslag aan het plannen waren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM bevestigt een verhaal met die strekking in het AD en zijn regiokranten.

26 minuten geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

5 uur geleden
Deel Utrecht Centraal beperkt toegankelijk om veiligheidsoefening

UTRECHT (ANP) - In en rond station Utrecht Centraal vindt donderdag een veiligheidsoefening plaats door tientallen medewerkers van hulpdiensten en andere instanties. Daardoor zullen volgens de NS enkele delen van het station beperkt toegankelijk zijn.

5 uur geleden
Twee weken geen treinen tussen Meppel en Assen

HOOGEVEEN (ANP) - De spoorlijn tussen Meppel en Assen ligt er twee weken uit vanwege werkzaamheden bij Hoogeveen. ProRail adviseert reizigers die bijvoorbeeld met de trein van Zwolle naar Groningen willen om via Leeuwarden te reizen. Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen worden bussen ingezet.

5 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak over babymoord in Rotterdam

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak tegen de 23-jarige Rotterdammer Ruud S., die wordt verdacht van de moord op zijn zes maanden oude dochtertje Emily, volgt donderdagmiddag een uitspraak van de rechter. Tegen S. is acht jaar cel geëist en tbs met dwangverpleging.

5 uur geleden
Gelderse delegatie pleit in Den Haag voor meer ov-investeringen

NIJMEGEN (ANP) - Een delegatie uit Gelderland met onder meer gedeputeerde Jan van der Meer reist donderdag per bus naar Den Haag om het Rijk te vragen om een investering in het openbaar vervoer. Bij de Tweede Kamer willen de afgevaardigden uit Gelderland een grote ov-chipkaart aanbieden aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) bij de Tweede Kamer. Die debatteert donderdag over het openbaar vervoer.

5 uur geleden