Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nog enkele honderden gestrande reizigers in Marokko'

'Nog enkele honderden gestrande reizigers in Marokko'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlandse reizigers dat is gestrand in Marokko en graag terug wil naar Nederland ligt nu op enkele honderden. Dat zegt een woordvoerder van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) donderdag tegen het ANP.

Eind mei zei minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) nog dat de groep was gedaald tot een aantal "stevig onder de duizend". Op dat moment waren er zes speciale vluchten geweest om Nederlanders terug te brengen.

Nadien zijn daar drie vluchten bijgekomen, weet de woordvoerder van SMN. Hij is blij dat de meeste mensen terug zijn, maar benadrukt dat het de inzet is om iedereen die dat wil te repatriëren. Hem is onbekend wanneer een nieuwe repatriëringsvlucht richting het land gepland staat.

Grenzen dicht

Marokko gooide in maart de grenzen dicht wegens het coronavirus. Buitenlanders mochten aanvankelijk niet uit het land vertrekken. Pas eind april begonnen de eerste repatriëringsvluchten weer.

Eind april zaten nog zo'n 3000 Nederlanders vast in Marokko. Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders stuurde begin mei een brandbrief naar minister Blok omdat de situatie van veel mensen die vastzaten in het land nijpend werd, onder meer wegens het gebrek aan de juiste medicatie.

Meer uit Binnenland

Man (36) opgepakt voor betrokkenheid bij brand in kerk Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam woensdag. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie donderdag.

21 minuten geleden
Martin van Rijn uit kritiek op uitlekken van einde Op1

HILVERSUM (ANP) - Martin van Rijn, die het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO leidt, heeft zich kritisch uitgelaten over de wijze waarop naar buiten is gekomen dat de talkshow Op1 stopt. "Ik heb ook gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun banen veranderden. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen", heeft hij donderdag gezegd in het Radio NPO 1-programma Sven op 1.

22 minuten geleden
Rode Kruis na rapport: situatie in Ter Apel is schrijnend

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de omstandigheden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. "De situatie is schrijnend", laat de organisatie weten na het verschijnen van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Die concludeert dat de situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum onveilig en onhoudbaar is.

33 minuten geleden
Van der Burg doet met klem beroep op gemeenten voor opvang

DEN HAAG (ANP) - Volgens demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is het "duidelijk dat de situatie in Ter Apel zo niet langer kan", laat hij weten na een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over de situatie in het asielzoekers- en aanmeldcentrum daar. De bewindsman doet "met klem" een beroep op gemeenten en provincies om meer nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen.

42 minuten geleden
Minderjarige verdachte aanval op Baudet onder voorwaarden vrij

GRONINGEN (ANP) - De minderjarige verdachte uit Groningen die nog vastzat voor de aanval op Thierry Baudet in een café in die stad is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld door de rechtbank. Hij blijft wel verdachte van "een ernstige mishandeling", aldus het Openbaar Ministerie.

43 minuten geleden
Kustwacht onderschept zeilschip om mogelijke mensensmokkel

IJMUIDEN (ANP) - De Kustwacht heeft zaterdag op de Noordzee een zeilboot onderschept die vermoedelijk gebruikt werd om mensen te smokkelen. Aan boord waren twaalf personen, twee van hen zijn aangehouden voor mensensmokkel. Het gaat om Nederlandse mannen van 39 en 29 jaar oud, maakt de Kustwacht donderdag bekend.

1 uur geleden
Honderden lopen in Den Haag stille tocht voor gijzelaars Hamas

DEN HAAG (ANP) - Tussen de zes- en zevenhonderd mensen lopen donderdag in Den Haag een stille tocht voor gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden. De militante beweging ontvoerde op 7 oktober meer dan 200 mensen bij een aanval op Israël. 138 van hen zouden nog worden vastgehouden.

1 uur geleden