Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog eens zestien coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

Nog eens zestien coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

BILTHOVEN (ANP) - Over 16 coronapatiënten heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de afgelopen week gehoord dat ze in een ziekenhuis zijn opgenomen. Sinds het begin van de uitbraak hebben 11.892 mensen in een ziekenhuis gelegen.

In de afgelopen week zijn zes mensen in een ziekenhuis opgenomen. De laatste opname was op 10 juli, afgelopen vrijdag. De andere meldingen zijn van eerder. Er is bijvoorbeeld een ziekenhuisopname van eind maart toegevoegd.

Het aantal ziekenhuisopnames is een van de onderdelen op het zogenoemde coronadashboard van de overheid. Als het gemiddelde over drie dagen boven een bepaald niveau komt, worden mogelijk nieuwe beperkingen ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zover is het nu nog lang niet.

Clusters

Het RIVM kreeg in de afgelopen week acht meldingen van sterfgevallen. Vier mensen zijn in de afgelopen week overleden. Het officiële dodental staat nu op 6135. De cijfers komen soms met vertraging binnen en het RIVM corrigeert soms oude meldingen. Zo is een sterfgeval van begin juni toegevoegd aan het overzicht.

Het aantal besmettingen steeg met 534. Dat zijn er 102 meer dan een week eerder, toen 432 nieuwe coronagevallen werden gemeld. Sinds het begin van de uitbraak is het virus vastgesteld bij 51.146 mensen. "Verspreid door het land zijn een aantal kleine lokale uitbraken (clusters) met besmettingen zichtbaar", meldt het RIVM.

Reproductiegetal

Het is de tweede keer dat het RIVM met wekelijkse cijfers komt. Vorige week deed het RIVM dat voor het eerst. Het instituut had in de zeven dagen daarvoor 19 sterfgevallen en 9 ziekenhuisopnames doorgekregen. Ook daar zaten oudere gevallen tussen.

Het zogenoemde reproductiegetal zit volgens het RIVM net onder de 1. Dat getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Als het boven de 1 is, wordt de uitbraak steeds groter. Is het getal lager dan 1, dooft de uitbraak langzaam uit.

Sinds 1 juni kan iedere Nederlander met klachten zich laten testen. Bijna 370.000 tests zijn afgenomen en daarvan was 1 procent positief.

Meer uit Binnenland

Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

2 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

6 uur geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

8 uur geleden
Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

11 uur geleden
7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

BORGER (ANP) - Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

11 uur geleden
Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

13 uur geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

14 uur geleden