Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog eens zestien coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

Nog eens zestien coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

BILTHOVEN (ANP) - Over 16 coronapatiënten heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de afgelopen week gehoord dat ze in een ziekenhuis zijn opgenomen. Sinds het begin van de uitbraak hebben 11.892 mensen in een ziekenhuis gelegen.

In de afgelopen week zijn zes mensen in een ziekenhuis opgenomen. De laatste opname was op 10 juli, afgelopen vrijdag. De andere meldingen zijn van eerder. Er is bijvoorbeeld een ziekenhuisopname van eind maart toegevoegd.

Het aantal ziekenhuisopnames is een van de onderdelen op het zogenoemde coronadashboard van de overheid. Als het gemiddelde over drie dagen boven een bepaald niveau komt, worden mogelijk nieuwe beperkingen ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zover is het nu nog lang niet.

Clusters

Het RIVM kreeg in de afgelopen week acht meldingen van sterfgevallen. Vier mensen zijn in de afgelopen week overleden. Het officiële dodental staat nu op 6135. De cijfers komen soms met vertraging binnen en het RIVM corrigeert soms oude meldingen. Zo is een sterfgeval van begin juni toegevoegd aan het overzicht.

Het aantal besmettingen steeg met 534. Dat zijn er 102 meer dan een week eerder, toen 432 nieuwe coronagevallen werden gemeld. Sinds het begin van de uitbraak is het virus vastgesteld bij 51.146 mensen. "Verspreid door het land zijn een aantal kleine lokale uitbraken (clusters) met besmettingen zichtbaar", meldt het RIVM.

Reproductiegetal

Het is de tweede keer dat het RIVM met wekelijkse cijfers komt. Vorige week deed het RIVM dat voor het eerst. Het instituut had in de zeven dagen daarvoor 19 sterfgevallen en 9 ziekenhuisopnames doorgekregen. Ook daar zaten oudere gevallen tussen.

Het zogenoemde reproductiegetal zit volgens het RIVM net onder de 1. Dat getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Als het boven de 1 is, wordt de uitbraak steeds groter. Is het getal lager dan 1, dooft de uitbraak langzaam uit.

Sinds 1 juni kan iedere Nederlander met klachten zich laten testen. Bijna 370.000 tests zijn afgenomen en daarvan was 1 procent positief.

Meer uit Binnenland

Zomertijd ingegaan, veel mensen hebben uur minder slaap

DEN HAAG (ANP) - De zomertijd is ingegaan en dus is de klok om 02.00 uur vooruitgegaan naar 03.00 uur. Voor veel mensen betekent dat een uur minder slaap.

1 uur geleden
Drie gewonden door mishandeling in Gouda

GOUDA (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevonden in een woning aan de Bockenbergstraat in Gouda. Ze zouden rond 00.30 uur zijn mishandeld op de Lazaruskade in de Zuid-Hollandse plaats, laat een woordvoerder van de politie weten. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe erg ze er aan toe zijn, kon de voorlichter niet zeggen.

1 uur geleden
Meerdere gewonden door vechtpartij in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Meerdere mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt door een vechtpartij in Leeuwarden. De politie heeft twee verdachten aangehouden bij het incident dat rond 22.45 plaatsvond op De Hooidollen in de Friese hoofdstad. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en worden verhoord.

3 uur geleden
Op één na alle aangehouden demonstranten XR weer vrij

EINDHOVEN (ANP) - Bijna alle activisten van Extinction Rebellion (XR) die aangehouden werden op Eindhoven Airport zitten niet meer vast. Dat meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Zaterdagmiddag hielden politie en marechaussee 104 activisten aan omdat ze op verboden terrein waren. 103 van hen zijn weer op vrij voeten.

6 uur geleden
Zomertijd gaat in, klok moet uur vooruit

DEN HAAG (ANP) - De klok moet een uur vooruit worden gezet, want in de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit naar 03.00 uur.

10 uur geleden
Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

RENKUM (ANP) - Op de Renkumse Heide zijn in de afgelopen twee nachten 21 schapen gedood. Dat bevestigt een van de houders van de getroffen schaapskudde na berichtgeving door regionale media. Schapenhoudster Ellen van der Zweep is ervan overtuigd dat een wolf de dader is.

10 uur geleden
Ruim honderd klimaatactivisten aangehouden op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag 104 klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) aangehouden op Eindhoven Airport, laat een woordvoerder weten. De activisten werden aangehouden omdat ze op verboden terrein waren.

12 uur geleden