Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog eens 5,2 miljoen Amerikanen vragen werkloosheidsuitkering aan

Nog eens 5,2 miljoen Amerikanen vragen werkloosheidsuitkering aan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal Amerikanen dat zich vanwege de coronacrisis meldt voor een werkloosheidsuitkering loopt hard op. Afgelopen week klopten nog eens 5,2 miljoen mensen die door de crisis hun baan verloren aan voor steun, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

In de vier weken dat de coronacrisis de VS hard raakt, staat de teller op ruim 22 miljoen aanvragen. Daarmee is in een tijdbestek van nog geen maand tien jaar aan inspanningen om de werkgelegenheid te verbeteren tenietgedaan. Sinds 2009 werden in de VS 21,5 miljoen banen gecreëerd.

De verwachting van economen was dat er deze week 5,5 miljoen aanvragers bij zouden komen. Vorige week ging het om ruim 6,6 miljoen Amerikanen. Een week eerder was het topdrukte bij het WW-loket met een recordaantal van 6,9 miljoen verzoeken.

Werkloosheidspercentage

De steunaanvragen geven een idee van de staat van 's werelds grootste economie. Economen berekenden eerder dat de VS afstevenen op een werkloosheidspercentage van meer dan 10 procent in april bij deze gigantische hoeveelheden steunaanvragen. Nu wordt rekening gehouden met een werkloosheidspercentage van minstens 17 procent, hetgeen ook ver boven het percentage van 10 procent is dat tijdens de crisis in 2009 werd bereikt.

Bij het aantal lopende uitkeringen was volgens het ministerie ook sprake van een forse stijging. Deze gingen in een week tijd van 4,5 miljoen naar een recordaantal van 12 miljoen. Deze cijfers worden met een week vertraging bekendgemaakt.

De koepel van centrale banken in de VS, de Federal Reserve, merkte eerder deze week op dat voor alle regio's in het land geldt dat de vooruitzichten voor het bedrijfsleven onzeker zijn. De komende tijd moet daarom eerder op een verslechtering dan op een verbetering van de omstandigheden worden gerekend.

Meer uit Financieel

Tesla verlaagt prijzen in VS en China nu verkoop tegenvalt

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft dit weekend de prijzen van zijn elektrische auto's in China en de Verenigde Staten verlaagd. Daarmee probeert de Amerikaanse fabrikant de tegenvallende verkopen tegen te gaan. Ook de software die nodig is om Tesla-auto's zelfstandig te laten rijden wordt in de VS nu voor een lagere prijs aangeboden.

56 minuten geleden
Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

1 dag geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

1 dag geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden