Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog een verdachte vast om ongeregeldheden Urk

Nog een verdachte vast om ongeregeldheden Urk

URK (ANP) - Vanwege ongeregeldheden afgelopen weekeinde in Urk zijn twaalf personen aangehouden. De meesten van hen zijn tussen de 18 en 31 jaar en komen uit Urk, meldt de gemeente in samenspraak met politie en openbaar Ministerie. Een 24-jarige man uit Urk zit nog vast, de rest is op vrije voeten gesteld.

Ook vorig weekeinde was het onrustig in Urk. Er werden brandjes gesticht op straat en veel mensen op straat keken toe. Dit weekeinde was de onrust minder en burgemeester Cees van den Bos zag ook minder kijkers op straat. "Gelukkig zijn veel mensen binnen gebleven, maar het was toch nog te druk." Zaterdagavond liepen jongeren op straat en gooiden met zwaar vuurwerk en de aanwezige Mobiele Eenheid werd bekogeld met stenen en flessen.

Van den Bos geeft aan dat de onrust wordt veroorzaakt door een kleine groep raddraaiers. Hij betreurt het dat de ME opnieuw moest worden ingezet. "Iedereen die nog meent dat het om kattenkwaad van baldadige jongeren gaat, moet ik uit de droom helpen: het gaat om rellen en gebruik van levensgevaarlijk vuurwerk."

De gemeente en het welzijnswerk bereiden een gesprek voor met jongeren en Van den Bos gaat zelf ook jongeren opzoeken. "Nu is het beeld dat al onze jongeren relschoppers zijn. Dat is onterecht, maar onze jongeren worden er wel op aangekeken. Ik hoor dat ook jongeren dat beu zijn." Hij verwacht niet dat de gemeente via de gesprekken contact krijgt met 'raddraaiers'. "Ik laat me graag verrassen, maar ben bang dat de raddraaiers niet aanschuiven. Het gaat hen echt niet om een plek waar jongeren op zaterdagavond gezellig kunnen chillen, maar om rellen."

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zij er aan toe zijn is niet bekend.

3 uur geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

3 uur geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

5 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

5 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel onder controle

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een grote brand gewoed. Even na 03.30 uur was de brand onder controle, meldt de veiligheidsregio.

7 uur geleden