Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog een Republikeinse senator tegen oproepen getuigen

Nog een Republikeinse senator tegen oproepen getuigen

WASHINGTON (ANP) - De Republikeinse senator Lisa Murkowski stemt in de Amerikaanse Senaat vrijdag tegen het oproepen van getuigen in het afzettingsproces tegen president Trump. Zij was een van de weinige Republikeinen in de honderd zetels tellende Senaat die te kennen had gegeven wel geneigd te zijn getuigen te laten oproepen. De Republikeinen hebben een meerderheid van 53 zetels en het ziet er niet naar uit dat vier Republikeinen gaan stemmen voor de getuigenoproep die de Democraten graag willen.

Na de stemming zou de Senaat snel kunnen overgaan tot een oordeel over de beschuldigingen tegen Trump van de Democratische oppositie. Dan zou de president meteen worden vrijgesproken door de meerderheid. Om de president af te zetten zijn 76 stemmen in de Senaat nodig en dat is niet haalbaar.

Maar in Amerikaanse media wordt gespeculeerd dat de vraag of Trump schuldig is later wordt gesteld. Democraten zouden de zitting willen oprekken met vragen en een aantal Republikeinen zouden daarom 'de slotvraag' naar zaterdag of maandag willen verschuiven. Trump wordt door Democraten in het Congres beschuldigd van machtsmisbruik en het belemmeren van onderzoek naar dat misbruik.

Meer uit Buitenland

Nog tientallen gewonden in ziekenhuis na turbulentie-incident

BANGKOK (ANP/RTR) - Tientallen mensen die afgelopen week gewond raakten door zware turbulentie tijdens een vlucht naar Singapore, liggen nog steeds in het ziekenhuis. Het gaat volgens het Samitivej Srinakarin-ziekenhuis in Bangkok om 43 patiënten uit Australië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en de Filipijnen.

9 minuten geleden
Aanklagers willen spreekverbod Trump over 'complot' FBI-agenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse speciaal aanklager Jack Smith vraagt de rechter om nieuwe maatregelen tegen oud-president Donald Trump. Die zou ten onrechte de suggestie wekken dat FBI-agenten "medeplichtig zijn aan een complot om hem te vermoorden". Smith vraagt de rechter om Trump te verbieden nog langer uitspraken te doen die agenten in gevaar kunnen brengen, schrijven Amerikaanse media.

28 minuten geleden
Italië trekt miljoenen uit voor UNRWA

ROME (ANP/AFP) - Italië maakt weer geld vrij voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, de UNRWA. Dat heeft minister Antonio Tajani (Buitenlandse Zaken) bekendgemaakt na een ontmoeting met de Palestijnse premier Mohammad Mustafa.

2 uur geleden
Israël bombardeert Rafah na uitspraak hoogste VN-hof

TEL AVIV (ANP/AFP/DPA) - Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen.

2 uur geleden
China beëindigt grote militaire oefening bij Taiwan

BEIJING (ANP/AFP/BLOOMBERG) - China heeft de uitgebreide militaire oefeningen bij Taiwan afgesloten. Die waren afgelopen week gestart na de beëdiging van de nieuwe Taiwanese president Lai Ching-te.

3 uur geleden
Oppositieleider India stemt in megaverkiezing

NEW DELHI (ANP/AFP) - Het Indiase oppositiekopstuk Rahul Gandhi heeft zijn stem uitgebracht bij de hervatting van de parlementsverkiezingen in zijn land. Daar kan in een periode van anderhalve maand op verschillende dagen worden gestemd vanwege de enorme omvang van de verkiezingen.

3 uur geleden
Eerste Franse toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP/AFP) - De eerste evacuatievluchten met Franse toeristen hebben eilandengroep Nieuw-Caledonië verlaten. De vakantiegangers worden met militaire vliegtuigen naar Australië en Nieuw-Zeeland gebracht en kunnen daarna met een lijnvlucht doorreizen naar Frankrijk.

4 uur geleden