Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog een Democraat in Congres wil dat Biden kandidatuur intrekt

Nog een Democraat in Congres wil dat Biden kandidatuur intrekt

WASHINGTON (ANP) - Nog een Democraat in het Amerikaanse Congres heeft de Amerikaanse president Joe Biden opgeroepen zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in te trekken. Een andere partijgenoot van Biden deed die oproep al eerder.

Raúl Grijalva, die namens de staat Arizona in het Huis van Afgevaardigden zit, verklaart tegenover The New York Times dat hij Biden steunt zolang hij de kandidaat van de Democratische partij is. Maar volgens de politicus moet nu verder worden gekeken dan Biden. Hij meent dat Biden de verantwoordelijkheid op zich moet nemen als het gaat om zijn kandidatuur en dat houdt volgens hem ook in dat het Bidens verantwoordelijkheid is "om uit de race te stappen". Het Witte Huis zei enkele uren daarvoor dat Biden zich "absoluut niet" gaat terugtrekken.

Partijgenoot Lloyd Doggett pleitte eerder al voor het intrekken van Bidens kandidatuur. De Texaan was het eerste Democratische lid van het Congres dat deze oproep deed. Het is onrustig binnen de Democratische partij sinds het televisiedebat tussen Biden en de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Sommige leden vinden dat Bidens optreden zodanig slecht was dat hij ruimte moet maken voor een nieuwe presidentskandidaat. Partijprominenten staan nog altijd achter hem.

Meer uit Buitenland

Biden spreekt natie toe vanuit Witte Huis na aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden sprak de natie zondagavond om 20.00 uur plaatselijke tijd toe vanuit de Oval Office in het Witte Huis. De aanslag op Trump "roept ons allemaal op om een stap terug te doen", zei Biden. Hij voegde eraan toe dat Trump gelukkig niet ernstig gewond was. "We kunnen niet toestaan dat dit geweld genormaliseerd wordt. De politieke retoriek in dit land is erg verhit geworden. Het is tijd om het af te koelen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om dit te doen."

22 minuten geleden
Trump aangekomen in Milwaukee voor Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP/AFP/RTR) - Het vliegtuig van voormalig president Donald Trump is geland in Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dat meldde zijn zoon Eric Trump op X. De Republikeinen zullen hem tijdens de partijconventie die vanaf maandag in deze stad gehouden wordt tot presidentskandidaat benoemen.

1 uur geleden
Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

2 uur geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

3 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

5 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

5 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

6 uur geleden