Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog 99.000 gestrande EU-burgers wachten op repatriëring

Nog 99.000 gestrande EU-burgers wachten op repatriëring

BRUSSEL (ANP) - Nog steeds wachten bijna 99.000 sinds de corona-uitbraak in vaak verre landen gestrande inwoners van de Europese Unie op repatriëring. Het gaat om toeristen, personen die tijdelijk op familiebezoek waren en mensen die voor een korte tijd werk hadden, vooral in Azië, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Er zijn de afgelopen weken al 500.000 EU-burgers terug naar huis gevlogen, aldus de Europese Commissie.

Volgens het dagelijks EU-bestuur wordt er alles aan gedaan om ook de laatste mensen die terug willen in de komende dagen op te halen. Sinds commerciële vluchten vanwege het coronavirus wereldwijd voor een aanzienlijk deel zijn stilgelegd, hebben duizenden reizigers een beroep moeten doen op hun ambassades, en hebben veel Europese regeringen burger- of militaire vliegtuigen moeten huren om hun landgenoten op te halen. Zo heeft KLM de laatste weken al tienduizenden reizigers uit de hele wereld terug naar Nederland gebracht.

De Europese Commissie heeft circa 200 vluchten gecoördineerd en gecofinancierd waarmee 45.000 mensen zijn opgehaald.

Meer uit Buitenland

VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

25 minuten geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

1 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

1 uur geleden
Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

3 uur geleden
Organisatie: arrestaties in Rusland rond begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/AFP) - Volgens de mensenrechtenorganisatie OVD Info heeft de Russische politie vrijdag in het hele land minstens 45 mensen aangehouden tijdens eerbetonen aan de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny op de dag van zijn begrafenis.

3 uur geleden
Hamas meldt dood van zeven gijzelaars

GAZA (ANP/RTR) - Door Israëlische bombardementen op de Gazastrook zijn daar zeven Israëlische gijzelaars gedood, meldt de gewapende tak van de Palestijnse Hamas-beweging. Het was niet meteen duidelijk wanneer de zeven omkwamen, maar in een verklaring worden wel drie namen genoemd.

3 uur geleden
Paus vindt 'gender-ideologie' grootste gevaar van onze tijd

ROME (ANP/DPA/RTR) - Paus Franciscus vindt de 'gender-ideologie' het grootste gevaar voor de mensheid van onze tijd. Hij stelt dat daarmee wordt gestreefd de verschillen tussen met name de seksen uit de weg te ruimen en dat is een aanslag op de mens. "Wie alle verschillen uitroeit, schaft de menselijkheid af" volgens de paus. Hij sprak op een tweedaagse conferentie over de rol van de vrouw en van de man in de kerk.

5 uur geleden