Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog 2221 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen

Nog 2221 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal verder afgenomen. Op dit moment houden nog 2221 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecenrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 34 minder dan woensdag.

Zorgmedewerkers van de verpleegafdelingen behandelen momenteel 1657 coronapatiënten, zeventien minder dan woensdag. Er werden 162 nieuwe coronapatiënten in de klinieken opgenomen, maar doordat er meer mensen de afdelingen verlieten daalde de bezetting toch.

Het dagelijks aantal nieuwe opnames van coronapatiënten neemt al een tijdje af. Ter vergelijking: zo'n twee weken geleden werden er per dag nog tussen de 200 en 350 nieuwe mensen met Covid-19 op een verpleegafdeling opgenomen.

Intensive care

Op de intensive cares liggen donderdag 564 coronapatiënten, ook een afname van zeventien patiënten ten opzichte van een etmaal eerder. Er werden 25 nieuwe mensen op de ic's opgenomen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Doordat er meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, ging de bezetting toch omlaag.

De omikronvariant van het virus kan verandering in de daling van de ziekenhuisbezetting brengen. "We volgen de impact van de omikronvariant op de besmettingscijfers nauwgezet", aldus het LCPS. "De effecten hiervan op de ziekenhuiscijfers zijn nog onduidelijk, maar de verwachting is dat de instroom van nieuwe patiënten in januari 2022 hierdoor weer zal gaan stijgen."

Duitsland

In de Duitse ziekenhuizen liggen momenteel nog 19 Nederlandse coronapatiënten.

Om de druk op de ziekenhuizen zoveel mogelijk te spreiden kunnen coronapatiënten over verschillende regio's worden verdeeld. Woensdag werden er zeven mensen naar een andere regio verplaatst en één iemand werd naar Duitsland gebracht.

Meer uit Binnenland

Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

2 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

3 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

3 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

5 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

5 uur geleden
Bijeenkomst voor bewoners na brand appartementencomplex Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vindt zondagochtend een bijeenkomst plaats voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost, waar zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uitbrak. Alle bewoners van het complex van acht bouwlagen moesten de nacht elders doorbrengen. De bijeenkomst is om 11.00 uur in het Mercure Hotel.

5 uur geleden
Madeliefje verkozen tot nationale bloem bij Vroege Vogels

HILVERSUM (ANP) - Het madeliefje is bij de Nationale Bloem Verkiezing van radioprogramma Vroege Vogels zondagochtend uitgeroepen tot nationale bloem. Dat is zojuist bekendgemaakt in de uitzending van het BNNVARA-programma. In totaal hebben 53.000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete bloem.

6 uur geleden