Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog 11 man vast voor geweld rond wedstrijd Den Bosch - Top Oss

Nog 11 man vast voor geweld rond wedstrijd Den Bosch - Top Oss

DEN BOSCH (ANP) - Elf jongens en mannen zijn de afgelopen dagen opgepakt voor het geweld rond de wedstrijd FC Den Bosch tegen Top Oss op 17 september in het stadion De Vliert in 's-Hertogenbosch. Supporters pleegden die dag vernielingen en richtten hun agressie tegen stewards en agenten. Op de dag van de rellen hield de politie ook al elf mensen aan.

De opgepakte verdachten komen uit de gemeenten Den Bosch, Vught, Bernheze en Heusden en zijn tussen de 15 en 36 jaar. Volgens de politie hebben zij geweld tegen politieagenten gebruikt. Een 31-jarige man uit Oss wordt verdacht van zware mishandeling van een steward. Alle verdachten zijn na een verhoor vrijgelaten en moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

De politie sluit niet uit dat nog meer mensen worden gearresteerd. Recent deelde de politie foto's van verdachten van wie de identiteit nog niet bij de politie bekend is.

Noodbevel

Het Openbaar Ministerie heeft alle verdachten een gebiedsverbod en meldplicht opgelegd. De jongens en mannen mogen niet in de omgeving van de stadions van beide clubs komen tijdens en in de uren om de wedstrijd heen. Zij moeten zich ook melden op het politiebureau bij uitwedstrijden van hun club, aldus de politie. Ook Den Bosch heeft tegen verschillende verdachten maatregelen getroffen. FC Den Bosch heeft de aangehouden verdachten een stadionverbod opgelegd.

De dreiging was op de dag van de rellen dusdanig groot dat de burgemeester van Den Bosch, Jack Mikkers, een noodbevel moest uitvaardigen om de politie haar werk te kunnen laten doen.

Meer uit Binnenland

Onderzoek: 8,8 miljard fossiele subsidie naar 10 grote bedrijven

AMSTERDAM (ANP) - Tien grote energie- en industriebedrijven in Nederland krijgen samen ieder jaar gemiddeld 8,8 miljard euro aan fossiele subsidies, concludeert onderzoeksbureau Profundo na een inventarisatie in opdracht van Milieudefensie.

1 uur geleden
Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in de Randstad

DEN HAAG (ANP) - Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in gemeenten in de Randstad. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Amstelveen is hun aandeel het grootst. Het gaat daar om 25,2 procent van alle inwoners. In Amsterdam en Den Haag is het net iets minder dan een kwart.

2 uur geleden
CBS: minder kinderen per vrouw, maar aantal per moeder gelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat er in Nederland al sinds 2010 minder kinderen gemiddeld per vrouw worden geboren, komt doordat meer vrouwen kinderloos blijven. Het aantal kinderen per moeder blijft namelijk gelijk.

3 uur geleden
UNICEF: Nederland heeft kinderarmoede niet kunnen verminderen

DEN HAAG (ANP) - Nederland is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om armoede onder kinderen te verminderen. Dat concludeert UNICEF in een woensdag gepubliceerd rapport over kinderarmoede in 39 landen, waarbij de periode 2012-2014 is vergeleken met de jaren 2019-2021.

3 uur geleden
Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

4 uur geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

6 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

9 uur geleden